Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

John Klingberg låg bakom Dallas seger mot Florida i natt. Bild: JEROME MIRON
John Klingberg låg bakom Dallas seger mot Florida i natt. Bild: JEROME MIRON

Klingberg tog Dallas närmare slutspel

John Klingberg blev hjälte när hans lag besegrade Florida med 4–2 – nu går den tidigare Frölundabacken mot sitt första NHL-slutspel på tre år.
– Vi är fortfarande mitt i smeten, säger John Klingberg till Sportbladet.

Det var drygt elva minuter in i den andra perioden vid ställningen 1–1 som John Klingberg klev fram för sitt Dallas inför hemmapubliken i Airlines Center. Florida hade dragit på sig en utvisning och från sin backplats lyckades John Klingberg hittade förbi trafiken framför kassen med ett handledsskott och 2–1 var ett faktum.

– De skymde bra framför där och jag lyckades få in pucken precis där jag såg att det fanns lite nät. Det var lite flyt, säger John Klingberg till Sportbladet.

Dallas vann så småningom matchen med 4–2 och laget innehar nu den andra wildcard-platsen till slutspelet och har fem poängs marginal till Minnesota som dessutom har en match mer spelad.

– Vi är verkligen mitt i smeten, precis som de närmast föregående säsongerna, men nu har vi alla fall skaffat oss lite andrum. Men det kan gå fort. Förlorar man bara en match samtidigt som konkurrenterna vinner är det plötsligt bara någon enstaka poäng som skiljer igen. Så det gäller verkligen att vi fortsätter spela så här bra, framförallt under de hemmamatcher vi har kvar, säger Klingberg.

Skulle Dallas ta sig till slutspel blir det John Klingbergs första NHL-slutspel sedan 2015/16. Den tidigare Frölundabacken har för egen del, under en delvis skadedrabbad säsong, mäktat med tio mål och 29 assist på sina 55 spelade matcher.

– Det är jag nöjd med. Jag siktade före säsongen på nånstans kring femton mål. Nu har jag spelat 55 matcher och då är tio i linje med den målsättningen, säger John Klingberg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.