Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Klingberg petad - World Cup-truppen komplett

Tre Kronors World Cup-trupp är komplett sedan Rikard Grönborg presenterat de sista sju namnen under fredagen. Precis som tidigare finns inte den tidigare Frölunda-backen John Klingberg, som imponerat stort i Dallas Stars, med i truppen.

På en presskonferens med hockeyförbundets generalsekreterare Tommy Boustedt och nye förbundskaptenen Rikard Grönborg presenterades de sista sju spelarna till höstens hockeyhöjdpunkt - World Cup i Toronto. 

Robin Lehner blev den tredje målvakten in i truppen och först av de sju nya spelarna att presenteras. 

- En målvaktstalang som jobbat där borta många år. Väldigt positiva i Buffalo om honom. Stor målvakt, vart i våra landslag och gjort det bra ifrån sig det. 

Sedan fyllde Grönborg på med i tur och ordning: Patric Hörnqvist, Carl Hagelin, Jakob Silfverberg, Carl Söderberg, Marcus Krüger, Mattias Ekholm. 

- Jakob Silfverberg gör ett fantastiskt bra jobb i Anaheim. Han gör även mål. Han tävlar väldigt, väldigt bra, säger Grönborg. 

- Mattias Ekholm. Tycker den här spelare under de sista ett och ett halvt år sedan har tagit fantastiska spel i sin utveckling. Väldigt användbar, säger Rikard Grönborg om den siste backen in i truppen.  

Ekholms medverkan innebär att det inte blir någon World Cup för Lerumssonen John Klingberg. Frölundafostrade Klingberg gjorde 58 poäng för Dallas i NHL:s grundserie men har inte imponerat tillräckligt på förbundskapten Grönborg för att spela till sig en plats i truppen. 

Boustedt började presskonferensen med att hylla den stora svenska invasionen av spelare i NHL. Hela 86 svenskar spelade i världens bästa liga den här säsongen, vilket Boustedt menade visade att Sverige fortfarande håller hög nivå, trots att det bara blev kvartsfinal i årets VM.  

Efter det inledande anförandet av Tommy Boustedt gick den nye förbundskaptenen Rikard Grönborg upp på scenen för att presentera vilka sju spelare som gör de redan klara 16 sällskap till World Cup. 

- Vi har suttit här och stött och blött. Det var viktigt för mig att ge våra senior advisors arbetsuppgifter direkt. Det är högt i tak, säger Rikard Grönborg om sin namnstarka ledarstab. 

Mats Sundin, Daniel Alfredsson, Nicklas Lidström ska alla hjälpa till Tre Kronors ledarstab under turneringen. 

- De kommer vara väldigt involverade. Mats är med för att se till att vi får fördelar i Toronto, säger Rikard Grönborg.  

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.