Bilden till höger är inte John Klinbergs hus.
Bilden till höger är inte John Klinbergs hus. Bild: TT

Klingberg om skräcken efter tornadon: "Gömde oss på toaletten"

En tornado har dragit in över Dallas och tusentals invånare är utan elektricitet. En som bor i staden är NHL-stjärnan John Klingberg, 27, som dock kom undan helskinnad.
– Vi klarade oss med nöd och näppe, säger han.

ANNONS
|

Stora delas av Dallas har drabbats av ett stort oväder som drog in under måndagsmorgonen svensk tid. En tornado har dragit fram och tusentals invånare är nu utan elektricitet. Enligt NBC har inga dödsfall rapporterats men polis och räddningspersonal finkammar de drabbade områdena.

En som drabbats av tornadon är NHL-stjärnan i Dallas Stars, Tyler Seguin. Den kanadensiske centern har fått sitt hus totalförstört av tornadon, enligt NBC.

”Tack till alla som har hört av sig efter nattens nyheter, jag är i säkerhet. Lyckligtvis var mitt hus till salu och jag har flyttat in i ett nytt. Jag har precis lämnat området och det är en extremt sorglig syn, mina böner går till alla som har drabbats av tornadon”, skriver Tyler Senguin på Twitter.

ANNONS

Dallas Stars mötte Philadelphia Flyers under lördagen och vann med 4–1. Laget återvände dock till Texas för att ställas mot Ottawa Senators under måndagen och hamnade mitt i ovädret som dragit in över staden.

– Vi klarade oss med nöd och näppe, säger John Klingberg till GP och fortsätter:

– Det är mycket räddningspersonal och andra som florerar runtomkring oss just nu.

Hur nära det värsta av stormen var ni?

– Den drog förbi oss ungefär fem minuter norr om oss. Då satt vi och gömde oss på toaletten.

Dallas Stars har startat säsongen med två segrar och åtta förluster. I klubben finns det i dagsläget två svenskar. Förutom John Klingberg finns även Mattias Janmark i laget som gick från Frölunda till Dallas under 2015.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS