Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/5

KLART: Supertalangen får kontrakt med Frölunda

Nu är det klart. Rasmus Dahlin har skrivit på ett rookiekontrakt med Frölunda Indians över säsongen 2018/19. – Det här är jättestort för mig, säger han till klubbens hemsida.

Under tisdagen blev det klart. Den 16-årige supertalangen Rasmus Dahlin skrev på sitt rookiekontrakt med Frölunda Indians. Ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2018/19.
– Rasmus är en jättetalang som visat att han klarar av att spela i SHL. Han har verkligen gjort sig förtjänt av kontraktet och det skall bli kul och spännande att få fortsätta jobba med honom. Han är ödmjuk och ambitiös och har framtiden för sig, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till klubbens hemsida.

Dahlin kom till klubben 2015 och har representerat både J18 och J20-laget. Den här säsongen fick han chansen av Roger Rönnberg i A-laget och tog chansen direkt. Hittills under sin karriär har det blivit tolv matcher i SHL för Frölunda för Rasmus Dahlin som fick en plats i den svenska JVM-truppen.
– En dröm, det här är jättestort för mig, det är ju mitt första A-lagskontrakt. Inför säsongen var målet att spela in mig i Frölundas J20-trupp, säger Rasmus Dahlin.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.