Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Klart: Stjärnan lämnar Frölunda för NHL

Frölunda förlorar ytterligare en guldhjälte. Målvakten Lasse Johansson är nu helt klar för en flytt till NHL-laget Chicago Blackhawks.

Redan i början av maj kunde GP:s hockeybloggare Johan Rylander berätta att Frölundas målvaktsstjärna Lasse Johansson var nära en flytt till NHL och Chicago Blackhawks.

Nu har övergången blivit officiell. Johansson, som utöver SM-guldet med Frölunda även blev utsedd till årets målvakt i SHL och blev uttagen i Sveriges All-star team, har skrivit ett envägskontrakt som gäller över en säsong.

Johansson hade bäst räddningsprocent av målvakterna i SHL. Trots succésäsongen är han överraskad över att Chicago plockar in honom.

– Roligt, det hade jag inte riktigt förväntat mig. Det är ju inte så länge sedan jag spelade i allsvenskan. Det är kul att dom uppmärksammar att jag gör en bra säsong och jag åker dit för att kriga om en plats, säger Johansson till Frölundas hemsida.

Chicago Blackhawks är regerande mästare i Stanley Cup. Man kommer dock inte kunna försvara sin titel eftersom man blev utslagna av St Louis Blues redan i den första omgången av NHL-slutspelet.

I klubben finns sedan tidigare de gamla Frölundaspelarna Erik Gustafsson och Viktor Svedberg samt svenskarna Niklas Hjalmarsson och David Rundblad.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.