Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Klart: NHL-backen lånas till Frölunda – hela säsongen

Det är sedan tidigare klart att Theodor Lennström lånas ut till Frölunda från Edmonton fram till att nästa NHL-säsongen inleds.
Nu får Frölunda ytterligare NHL-förstärkning – och den här är längre.
Backen Jesper Sellgren lånas från Carolina Hurricanes hela säsongen 2020/21.
– Vi ser honom som en toppback för vårt lag, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.

Det är några veckor sedan det blev klart att Frölunda får behålla Theodor Lennström som skrivit NHL-kontrakt med Edmonton Oilers. Åtminstone för en liten stund.

Lennström kommer inleda säsongen med Frölunda och sedan åka över till Edmonton när den kraftigt försenade NHL-säsongen startar.

LÄS MER: Beskedet: NHL-klubben lånar ut backen till Frölunda

Nu står det klart att Frölunda gör ytterligare ett NHL-lån till den kommande säsongen. Något som SportExpressen var först med att avslöja.

Däremot är det här lånet längre än Theodor Lennströms.

Frölunda går nu ut med att man lånar in Jesper Sellgren från Carolina Hurricanes hela den kommande säsongen.

– I och med att Jesper inte har haft något kontrakt med oss så är kravet att det ska vara över hela säsongen och det gick Carolina med på, så vi är såklart tacksamma mot dem. Det här känns såklart jättebra. Jesper har verkligen visat framfötterna under sina två säsonger i Luleå och vi känner till honom sedan många år tillbaka så när möjligheten dök upp var det en no-brainer, säger Fredrik Sjöström till GP.

Han fortsätter sedan:

– Det var den här typen av back vi kände att vi ville ha. Vi är glada att det gick att lösa så smidigt som det ändå gick.

Hur hittade ni den här möjligheten och just Jesper?

– Vi har väl haft örat mot rälsen ganska länge och har haft lite intressanta spår här och där. Sedan dök Jespers namn upp och det är klart att vi var intresserade direkt. Vi började jobba ganska hårt för det och nu har vi löst det. Det känns jättebra, säger Sjöström.

LÄS MER: Frölundas NHL-lån: ”Hoppas jag gjort ett bra val”

Sellgren har, som Fredrik Sjöström säger, spenderat de två senaste säsongerna i SHL-konkurrenten Luleå Hockey och har även gjort stora avtryck i juniorkronorna och hunnit göra tolv a-landskamper.

– Vi ser honom som en toppback för vårt lag, säger Fredrik Sjöström.

Betyder det här att truppen är spikad?

– Nej, det är dumt att säga att den är det. Men det här var en prioritetsfråga för oss. Vi behövde hitta den här backen som skulle vara med oss hela säsongen och vi är också jättenöjda att vi har ”Teddan” (Theodor Lennström) så att vi har bredden. Det känns mycket, mycket bra. Jag tror att vi kommer vara lite lugna nu framöver, men det är dumt att stänga några dörrar, säger Fredrik Sjöström.

Jesper Sellgren ansluter till klubben nästa vecka.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.