"Klart att jag vill spela bättre än vad jag gjort"

Konkurrensen om att få stå mellan stolparna i Frölunda har hårdnat – samtidigt som Johan Gustafsson inte fått sitt spel att stämma. – Det är klart att jag vill spela bättre än vad jag gjort, säger "JG".

ANNONS
|

Johan Gustafsson vann förtroendet som förstemålvakt under fjolårssäsongen när han konkurrerade utkanadensaren Dan Bakala. JVM-guldhjälten fick då stå merparten av matcherna och stod för en stabil insats under grundserien.

Men med Johan Mattssons intåg i laget har konkurrensen hårdnat. I skrivande stund har nyförvärvet fått starta fem av åtta gånger under säsongen, under vilka han stått för prestationer som fått fansen att skandera "Mattsson till landslaget".

LÄS OCKSÅ:"Det är tacksamt att spela här"

– Jag har kommit in bra och har haft som mål att ge laget en stor chans att vinna. Det tycker jag att jag har gett dem de matcher som jag har stått, sa Mattsson i en tidigare intervju.

ANNONS

"Klart att jag vill spela bättre"

Men konkurrensen är inget som får Johan Gustafsson att ligga sömnlös.

–Det har varit tufft varje år sedan jag kom hit. Det började ju med ”Lasse” (Lars Johansson) och sen tycker jag det var tufft mot Dan Bakala förra året med. Så det är egentligen likadant som tidigare, men det är så det ska vara. Det ska vara två bra målvakter, jag ser det som positivt, säger 25-åringen.

För Gustafsson har inledningen av säsongen lämnat mer att önska och på sina tre matcher har han, i snitt, släppt in 3,66 mål per match. Samtidigt som han har 83,9 i räddningsprocent.

– Det är klart att jag vill spela bättre än vad jag gjort, så det gäller att ”steppa up” och göra det bra nästa gång jag får chansen.

Kan dukänna lite flås i nacken?

– ”Flås i nacken”… ne, jag vet inte riktigt. Det gäller att göra bra träningar så man får spela matcher.

"Alltid viktigt att det är två bra målvakter"

Johan Gustafsson ser mest positivt på att ha en tuff kombattant i Johan Mattsson, för trots allt handlar det om att Frölunda ska vinna sina matcher. Oavsett vem som står.

– Det är ju alltid viktigt att det är två bra målvakter i ett lag. Allt kan ju hända; man kan ju bli skadad eller vad som helst. Då gäller det att laget har två bra målvakter som kan spela och som kan vinna matcher åt laget. Det är ju viktigast.

ANNONS

Hur är Johan Mattsson som målvaktskollega?

– Grym kille som gjort det fantastiskt bra under inledningen och spelat otroligt bra. Framförallt en grym kille som är härlig att göra med.

ANNONS