Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Karlssons svarar på legendarens kritik

Tre Kronors backstjärna Erik Karlsson fick kritik för sin insats mot Finland från NHL-legendaren Chris Chelios. – Han är för mjuk och uppför sig suspekt i försvarszonen, säger Chelios, numera expert i ESPN. Nu svarar Karlsson Chelios.

Tre Kronor stod för en solid insats bakåt i 2-0-segern mot Finland i World Cup. Många hyllades i defensiven men den största stjärnan på backsidan fick dock kritik och inte från vem som helst.

Legendaren Chris Chelios med över 1600 matcher i NHL på meritlistan var kritisk mot Karlsson försvarsspel i ESPN.

– Vi ska inte lura oss själva. Han vann Norris Trophy (priset för bästa back i NHL) för sitt offensiva spel. Han är för mjuk och uppför sig suspekt i försvarszon, sa Chelios under matchen mot Finland.

Nu svarar Karlsson.

– Jag måste få kritik för något, annars är det inte kul. Jag tycker att jag är lika bra offensivt som defensivt, säger han enligt Expressen.

Backstjärnan får även stöd från Tre Kronors lagkapten Henrik Sedin.

– Den där typen av kritik har Danne (Daniel Sedin) och jag också fått höra genom åren. Experter måste tycka, de måste ta fram saker som sticker ut och det är lätt att kritisera Erik för det är många som gör det. Det kostar inte Chelios någonting för det är folk som håller med.

Sedin håller inte med om att Karlsson skulle ha brister i defensiven.

– Han håller i pucken och slår ett bra förstapass och den typen av spelare är svåra att möta. Han är inte den typiske defensive spelaren, men han är bra defensivt ändå. Han är en allroundback av toppklass, säger han.     

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.