Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Två av de bästa spelarna i NHL de senaste tio åren. Bild: JOEL MARKLUND
Två av de bästa spelarna i NHL de senaste tio åren. Bild: JOEL MARKLUND

Karlsson och Lundqvist prisas av ESPN

Både målvakten Henrik Lundqvist och backen Erik Karlsson hyllas av den amerikanska tv-kanalen ESPN. Den tidigare Frölunda-duon får pris som bäst på sina positioner det senaste decenniet.

Den amerikanska tv-kanalen ESPN har utsett sina egna NHL Awards som baseras på de senaste tio säsongerna. Och två spelare som finns med bland de prisade är Henrik Lundqvist och Erik Karlsson.

Henrik Lundqvist vinner Vezina Trophy som bäste målvakt framför Sergei Bobrovsky, Carey Price och Pekka Rinne. Ett utdrag av motiveringen lyder: "Henrik Lundqvist har startat fler matcher (654) och fått mer skott på sig (19 492) än någon annan målvakt under den tidsperioden. Av alla målvakter som har spelat minst 300 matcher har Lundqvist den näst bästa räddningsprocenten (91,9)". Målvakten har även blivit utsedd till NHL:s bäste målvakt säsongen 2011/12.

Norris Trophy, som är priset för bäste back, går till Erik Karlsson framför konkurrenterna Duncan Keith och Drew Doughty. Urdrag ur motiveringen: "Karlsson förkroppsligar skiftet det senaste decenniet till mindre och puckskickligare backar".

29-åringen blev utsedd till bäste back i NHL säsongerna 2011/12 och 2014/15.

Bland övriga pristagare av ESPN:s bästa spelare i NHL de senaste tio åren vann amerikanen Sidney Crosby Hart Trophy (priset som mest värdefulle spelare) och kanadensaren Patrice Bergeron vann Selke Trophy (bästa forward).

GP pratade med Henrik Lundqvist förra veckan och han sa bland annat så här om den kommande säsongen i New York Rangers och konkurrensen där.

LÄS MER: Sanningen om Lundqvists "klubb-byte"

– Så är det alltid! Det kommer alltid nån som vill ha min plats. Jag vet hur bra första halvan av förra säsongen kändes. Det är dit jag vill nå igen. Har vi lite bättre go i laget i år så kanske man kan hålla hela vägen. Jag vet att det finns där. Det gäller bara att nå fram.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.