Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Karlsson kritisk: "Pinsammaste jag har varit med om"

Det blev semifinalplats, seger i gruppen men förlust mot Team Nordamerika i den sista gruppspelsmatchen för Tre Kronor. – Det var det mest pinsamma jag har varit med om, säger backstjärnan Erik Karlsson om starten för Tre Kronor.

Efter drygt en och en halv minut ledde Nordamerika med 2–0. Hade missat en straff, haft tre frilägen och det var nattsvart för Tre Kronor. Starten fick flera experter att såga Tre Kronor – något som backstjärnan Erik Karlsson också gör.
– De första två minuterna är det mest pinsamma jag har varit med om. De gjorde allt, hade frilägen, straff, två mål och det gav oss ett slag i ansiktet. Vi var tvungna att se oss i spegeln och vakna upp, säger han.

Vad sa ni till varandra?
– Jag tror inte vi sa så mycket till varandra. Jag sa mer till oss själva att man sviker laget och alla spelare gjorde likadant. Även om de hade bra chanser så tog vi över och växte som lag. Det var ingen som sa något till någon annan. Alla gick till sig själva och intalade sig att man sviker laget och nationen. Det är mentaliteten vi hade resten av matchen.

Vad säger du om Lundqvist?
– Han gör en magisk match. Han gör ett par nyckelräddningar och räddade oss vid ett par tillfällen. Vi gav honom en tuff start. Som målvakt kan jag inte ens tänka mig hur det känns att bli lämnad så ensam och släppa två mål så snabbt. Hur han kan återhämta sig så snabbt får ni fråga honom om. Men han tror på sig och tror på oss. Vi måste bli bättre för oss och för honom.

Men trots den bittra känslan av en förlust i övertid för Tre Kronor så var Erik Karlsson ändå ganska nöjd.
– Vi tog utmaningen. Vi tog poängen som vi behövde för att vinna gruppen. Vi vann gruppen som vi skulle göra men vi måste spela bättre på söndag.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.