Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Karlsson: "Inte ens i närheten av Henke"

Det är fler än Henrik Lundqvist som återvänder till gamla jaktmarker när Tre Kronor träningsspelar mot Finland i Scandinavium. Loui Eriksson och Erik Karlsson är även de tillbaka i gamla hemmaarenan. – Lite extra speciellt för oss som är härifrån, säger Karlsson till Expressen.

Erik Karlsson gjorde två säsonger för Frölunda innan flyttkalaset gick över Atlanten till Ottawa. Nu är stjärnbacken tillbaka i Scandinavium för World Cup-genrepet mot Finland.

– Lite extra speciellt för oss som är härifrån eller som bor här på sommaren. Det kommer bli väldigt speciellt att spela i Scandinavium, man har hyfsat många bra minnen härifrån, säger Karlsson till Expressen.

Men vem som är den största hemvändaren råder det inga tvivel om - Henrik Lundqvist är det stora dragplåstret inför matchen som väntas bli slutsåld och Karlsson vill inte jämföra sin egen status med målvaktsstjärnans.

– Nej, nej, nej, nej, nej. Inte ens i närheten. Det är jag inte ett dugg orolig över när det gäller honom och den biten, säger han. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.