Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Kaptenen: "Inte över på långa vägar"

Frölunda åkte på en oväntad förlust med 2-3 borta mot Yunost Minsk i sextondelsfinalen i CHL. Men lagkapten Joel Lundqvist är optimistisk inför returmötet i Göteborg. – Det här är inte över på långa vägar, säger han till GP.

Frölunda fick en drömstart borta mot Yunost Minsk och tog ledningen med 1-0. Men sedan klappade gästerna ihop och släppte till tre raka baklängesmål innan Casey Wellman under slutminuterna fixade en 2-3-reducering efter en stark slutperiod av Frölunda.

Lagkapten Joel Lundqvist hoppas att de regerande CHL-mästarna tar med sig avslutningen till returmatchen i Göteborg nästa vecka. 

– De började bäst, men sen tycker jag att vi jobbade oss in i matchen, och i slutet kändes vi riktigt starka, även om vi aldrig fick in någon kvittering, säger han till GP. 

Motståndarna uppträdde ungefär som Joel Lundqvist hade förväntat sig. 

– Det var lite den bilden man hade innan. Det stämde ganska bra med det vi har gått igenom inför matchen. Vi blev inte överraskade, det är ett bra lag. 

– De spelar annorlunda mot vad vi gör. De backar hem och ligger och väntar på våra misstag. Och de är skickliga på det spelet, men vi måste våga styra lite mer. 

När de gör 1-3, med tanke på att det är ett dubbelmöte, blev det svårt för er i det läget att avgöra hur mycket ni skulle våga satsa framåt?

– Det blir lite annorlunda så klart. Det är sex perioder som gäller. Det gäller att ha tålamod och fortsätta spela vårt spel. Vi kan inte bara rusa på och öppna upp oss bakåt. Det är mycket hockey kvar. Man kan inte gå all in i alla situationer. 

Och trots att vitryssarna kommer till Göteborg med ett måls ledning i bagaget ger Joel Lundqvist sitt lag goda möjligheter att avancera vidare. 

– Det är tre perioder kvar och det här är inte över på långa vägar. Vi vill summera det här efter nästa tisdag, säger han. 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.