Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Kaptenen hyllar ex-Frölundaiten: "Har hjälpt mig"

Mycket är succé i Columbus Blue Jackets som i veckan vann sin tionde raka match, en stor del av framgångarna kan den forne Frölundaspelaren Alexander Wennberg tillskriva sig.

Under fjolåret var Columbus Blue Jackets en av NHLs största besvikelser, ingenting stämde för laget och man placerade sig som fjärde sämsta lag när säsongen väl var över. Men nu har klubben vänt på en femöring, är fjärde bästa laget i NHL och har vunnit tio raka matcher. 

Mycket av framgångarna beror på spelare som lyckats studsa tillbaka från fjolårets stora besvikelse, då man på förhand sågs som ett av ligans utropstecken.

Genombrott för Alexander Wennberg

Men mitt i alla comeback-säsonger, så hittar man också en svensk som fått sitt stora genombrott i NHL. Alexander Wennberg gjorde sin sista säsong i SHL med Frölunda 2014 och har under sina tre säsonger successivt blivit bättre och bättre.

I skrivande stund är 22-åringen tvåa i den interna poängligan och har nu fått sitt stora genombrott i NHL.

Blue Jackets-kaptenen Nick Foligno är inte förvånad över sin kedjekamrats framfart.

– Jag har sett honom utvecklas här, han tar ett stort ansvar nu och har insett att han är en väldigt bra spelare, säger Foligno till Sportsnet och fortsätter:

– Det är imponerande vad han kan göra på isen, han är väldigt kul att spela med och jag uppskattar verkligen att spela i samma kedja som honom. Jag försöker hjälpa honom och han har även hjälpt mig, hoppas det fortsätter under resten av säsongen.

 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.