Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/6

Kaptenen: "De känner sig jagade"

Med en sjunde, direkt avgörande, kvartsfinal runt hörnet är Frölundas kapten Joel Lundqvist övertygad om att hans lag har fördel inför avslutningen. – De känner sig jagade och det är positivt för oss, säger han.

Frölunda kan för tredje gången på 2000-talet vände ett underläge 1–3 i matcher till seger i matchserien. Det står klart sedan Nicklas Lasu med måndagskvällens lösaste skott skjutit Frölunda till vinst i Skellefteå. De två tidigare vändningarna, mot Linköping och Luleå, har Joel Lundqvist spelat i Frölunda. På onsdag kan han vara med och föra klubben i sitt hjärta till semifinal för fjärde året i följd. 

– Vi känner oss absolut starka. Det här segern bygger på det, det är inget att snacka om. Men det är två jämna lag och matcherna går i vågar. Det kommer bli en kamp i match sju också. Som det ska vara, säger han och fortsätter:

– De är kanske inte jättesugna på att åka ner för en match sju. Jag har själv varit i deras sits. De har lägen att stänga och skjuter i stolpen. De är en stolpträff från en semifinal. Då funderar man och börjar gräma sig lite. De känner sig jagade och det är positivt för oss. 

"Vi skulle ha en hjälte"

Lundqvist kämpade i det tysta under matchen och var inte direkt inblandad i något av målen. Däremot talade han, i egenskap av C:et på bröstet med domarna vid upprepade tillfällen under matchen. Men domarinsatsen blev inte avgörande denna kväll. Istället var det Nicklas Lasus flax som fick Skellefteå på fall. 

– Vi sa att vi skulle ha en hjälte inför sudden. Det blir ofta något sådant här suspekt avgörande. Han (Nicklas Lasu) avgjorde CHL-finalen också. Han väljer sina tillfällen, säger Joel Lundqvist.

Förändrade känslor

Jämfört med känslorna efter förra matchen i Skellefteå - då hemmalaget utökade till 3-1 i matcher var kaptenen själaglad denna gång. 

– Hade vi torskat hade det varit över, så det är klart att det blir en extra dimension i en sådan här vinst. Men vinner vi inte nästa så är det inget värt ändå. Det gäller att vi tar sjunde nu om det ska vara värt något, säger han. 

Det var en något sargad 35-åring som hämtade andan i Skellefteå Kraft arenas katakomber. En isklump satt hårt tejpad över vänster skulderblad. Endast en återhämtningsåtgärd, enligt honom själv. 

– Det är lugnt. Det är bara att jag kyler ner mig lite. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.