Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/47

Kallades "särbarn" – nu utreder Brynäs sina egna spelare

HV71 fick i lördags fira ett efterlängtat SM-guld efter en dramatisk final mot Brynäs. Segern kanske smakade extra gott för målvakten Linus Söderström, som efter matchen berättade att han trakasserats av motståndarna. – Det är så skönt att göra det mot Brynäs som har spelare som åker runt och kallar en för ”särbarn” och trakasserar en och sånt, sa han till Expressen. Nu skriver Brynäs att klubben kommer "gå till botten" med kränkningarna.

Den sjunde och direkt avgörande SM-finalen blev en gastkramande historia som tillslut HV71 vann efter förlängning. Smålänningarnas målvakt Linus Söderström var sprudlande glad efter segern – men riktade också kritik mot spelarna i Brynäs som han menar trakasserade honom under finalserien. 

– Det är så skönt att göra det mot Brynäs som har spelare som åker runt och kallar en för ”särbarn” och trakasserar en och sånt, sa han till Expressen efter matchen. 

"Har varit väldigt mobbad"

20-årige Söderström diagnostiserades som sjuåring med asperger och adhd och har genom sin uppväxt gått igenom tuffa perioder. 

– Jag har varit väldigt mobbad av vissa lagkamrater. Man mår verkligen uruselt och jag kände att det finns folk där ute som inte har någon tro på sig själv ”det här går inte”. Jag har också varit där det är väldigt mörkt, men jag hade min familj som hjälpte mig att hitta glädjen i att spela ishockey. Jag hoppas att andra personer där ute, unga som har det jobbigt, kan känna att de kan köra på, har Linus Söderström tidigare sagt till Cmore

"Tar avstånd från kränkningar"

Nu går Brynäs ut på sin twitter och markerar mot klubbens spelares kränkningar mot Linus Söderström.

”Vi tar avstånd från kränkningar. Med hög prioritet arbetar vi internt, har kontakt med HV71 och tillsammans ska vi gå till botten med detta”, skriver klubben.

 


I bildspelet ovan kan du se HV-spelarnas glädje efter SM-guldet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.