Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Kahnberg: "Som jag mår nu så var det inte värt det"

Han åkte på två hjärnskakningar under karriären. Den sista kom 2015 – Magnus Kahnberg lider fortfarande av den och vill inte att hans söner ska bli hockeyspelare. – Nej, det vill jag inte, om jag ska vara ärlig, säger han till SVT.

Magnus Kahnberg gjorde 738 matcher för Frölunda och blev en stor favorit hos fansen. Men den nu 36-årige Kahnberg fick avsluta karriären i förtid. Detta efter två hjärnskakningar, den första 2011 och den andra och sista 2015.
Nu drygt två år senare lider Magnus Kahnberg fortfarande av hjärnskakningen.
– Om jag jämför med såna jag pratat med som gått in i väggen rejält, så är det väldigt liknande symptom. Man klarar inte så mycket intryck helt enkelt. Ljus, ljud, möten med människor. Att gå och handla. Det tänker man inte på när man är frisk, men man ska göra många val, och det är väldigt mycket information som hjärnan ska ta in när man ska välja olika flingor. Det låter konstigt, men det tar hårt på krafterna, säger han till SVT.

Den långa och framgångsrika karriären fick han betala ett högt pris för. På frågan om det var värt det, så är han tveksam.
– Jag har haft en jättebra och härlig karriär men det är inte så lätt att svara ja på det. Såsom jag mår nu var det inte värt det, liksom.

Kahnberg berättar även att han inte vill att hans två söner blir hockeyspelare när de växer upp.
– Nej, det vill jag inte, om jag ska vara ärlig. Vill de ska de absolut få spela hockey. Men jag kommer kanske inte att pusha för det själv.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.