Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/7

Känslosamma avskedet: "Valde att följa mitt hjärta"

Nico Rosberg chockade en hel racingvärld när han under fredagen annonserar att han slutar endast 31 år gammal. Tysken tackar för stödet i ett känslosamt videoinlägg. – Jag valde att följa mitt hjärta, man lever bara en gång, säger han.

Det blev tillslut en världsmästartitel för Nico Rosberg i tuff kamp med stallkamraten i Mercedes, Lewis Hamilton. Två förare som enligt uppgifter inte ska ha kommit överens. Men duon slutade etta och två i världsmästarserien där Mercedes även vann stallmästerskapet. Under fredagen kom dock ett chockbesked från Nico Rosberg. Tyske stjärnan väljer att avsluta karriären, endast 31 år gammal.

I ett videoinlägg förklarar han sitt beslut och väljer att tacka för stödet.
– Hej på er! Idag får jag min världsmästartitel men det händer även en annan sak. Det har varit ett fantastiskt år, jag började med racing för 25 år sedan och min dröm var att vinna VM. Det har jag nu uppnått med er hjälp! Tack för det! Ni har en del i detta. Ni har motiverat mig och pushat mig, säger han.

LÄS MER: Mästarens chockbesked: Lägger av

Anledningen till att han avslutar karriären i förtid är att han vill sluta på topp och att hjärtat fick bestämma.
– Det här året har varit extremt tufft. Jag har gett allt, jag har vänt på alla stenar och känner mig inte sugen att göra det igen. Jag har beslutat att sluta köra. Jag har följt mitt hjärta. Man lever bara en gång och hjärtat tycker detta och det känns rätt, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.