"JVM har varit min dröm hela livet"

Dagen innan premiären kom beskedet om vilka tre spelare som försvinner när JVM-truppen bantas från 26 spelare till 23.

ANNONS
|

I morgon startar Junior-VM och för Sverige väntar Danmark i premiären. Laget har laddat upp med träningsmatcher och läger inför turneringen i Kanada och nu har den sista gallringen gjorts.

LÄS OCKSÅ: Här är hela Sveriges trupp

Truppen bantas från 26 spelare till 23. De tre spelarna som får lämna truppen är Jacob Moverare, Los Angeles Kings, före detta Frölunda-spelaren John Dahlström, Chicago Blackhawks och Jonathan Davidsson, Djurgårdens IF.

– Det är självklart jättetråkigt och något man drömt om att få vara med om, ett JVM. Nu var det sista chansen och det är klart att det är tråkigt.Det är väl hård konkurrens, att jag inte spelat tillräckligt bra helt enkelt. Men man visste att allt kunde hända så det är bara att kämpa vidare, säger Dahlström till Expressen.

ANNONS

– Jäkligt surt just nu. JVM har varit min dröm hela livet, säger Davidsson till tidningen.

Figren kritiskt till sena beskdet

Att få ett sådant besked dagen innan turneringen är tufft, men minst lika tufft är det att vara budbärare, i alla fall enligt Juniorkronornas förbundskapten Tomas Montén.

– Vi hade individuella möten. Jag sökte upp dom på hotellet och pratade lite kort. Det är inga roliga besked att få eller ge och de blir besvikna och ledsna. Det blir inget längre snack, man säger som det är direkt och sen fick dom stanna kvar på hotellet och kommer resa hem senare i dag, säger han till Expressen.

Robin Figren, forward i Frölunda som själv spelet JVM, förstår reaktionen och är kritisk till att beskedet kommer så sent. Han menar att ledningen borde ha den kollen tidigare och att besked i sista stund snarare sprider oro i lägret.

– Min erfarenhet är att det är viktigt med harmoni i truppen. Inte minst eftersom JVM är så kort tid, då riskerar ett så sent besked att bli ett onödigt störningsmoment, sa Figren till GP efter Frölundas träning på juldagen.

Figren, som är flitig på twitter, var även ute på nätet med sina synpunkter.

– Det är ingen stor sak – men det är så här jag tycker, de aktuella spelarna skulle lika gärna vara spelklara på hemmaplan, säger han.

ANNONS

Sveriges JVM-program:

26 december: Sverige–Danmark

28 december: Sverige–Schweiz

29 december: Sverige–Finland

31 december: Sverige–Tjeckien

2 januari: eventuell kvartsfinal

4 januari: ev. semifinal

5 januari: ev. final.

ANNONS