Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Juniorkronor gick på nattklubb efter uttåget

För första gången sedan 2006 missade Sverige en semifinal i JVM, detta efter 0-2 mot Schweiz.
Nu rapporterar flera medier att några av Juniorkronorna ska ha gått ut på nattklubb efter uttåget.
– Beter man sig felaktigt så är det klart att det ska få konsekvenser för framtida landslagsspel, säger förbundskapten Tomas Montén till Sportbladet.

Det blev långt från det JVM som Sverige hade hoppats på. Juniorkronorna gick obesegrade genom gruppspelet men föll redan i kvartsfinalen med 0-2 mot Schweiz.

Förlusten innebar första missade semifinalen på 13 år.

LÄS MER: Sverige utslaget i kvarten efter 12 raka semifinaler

Efter matchen samlades laget för en gemensam middag.

Senare gav sig några spelare ut på krogen, något Sportbladet var först med att skriva.

En av spelarna ska dessutom ha spridit bilder på social medier, bilder som visade hur ett flertal spelare åkte limousine och festade på en nattklubb.

Något som får förbundskapten Tomas Montén att reagera kraftigt.

– Om det stämmer är det otroligt korkat, otroligt ansvarslöst och absolut ingenting vi står för, säger han till Sportbladet.

Kan bestraffas

Montén berättar för tidningen att man, efter kvartsfinalen mot Schweiz, gått igenom landslagets alkoholpolicy som innebär nolltolerans.

Att spelare valt att bryta mot den kan innebära repressalier.

– Ja, definitivt. Sen vet jag inte, jag har inte sett och vet inte vilka spelare det handlar om. Det är 15 spelare som har lämnat redan nu på morgonen så vi har inte så många spelare kvar. Men det är klart, beter man sig felaktigt så är det klart att det ska få konsekvenser för framtida landslagsspel, säger Tomas Montén.

För Expressen berättar landslagets presschef, Anders Feltenmark, att man inte vet vilka spelare det rör sig om men att man kommer starta en utredning av det hela.

– Vi ska göra allt vi kan för att få reda på vad som hänt. Det är steg ett. Och sen när vi vet det får vi titta på vad som är nödvändigt att göra. Man börjar inte med bestraffning, börjar med att ta reda på vad som hänt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.