Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: MICHAEL ERICHSEN

Juniorerna får Frölunda att le

Ingen Patrik Carlsson. En Joel Lundqvist som klev av. Men det oroar inte Frölundas Roger Rönnberg – så länge som ersättande juniorer levererar.
– Jag vill se dem kaxiga, modiga och fyllda av självförtroende!, säger tränaren.

Frölunda har haft problem med skador på slutet, men i CHL-mötet mot Ålborg Pirates inför 2 253 i Frölundaborg, seger 6–0, var i alla fall norrmannen Mats Rosseli Olsen tillbaka i laget.

Däremot fanns Patrik Carlsson på läktaren och i slutet av matchen utgick kapten Joel Lundqvist.

– Joel klev av. Han hade en mindre känning – men det ska inte vara någon fara, säger Roger Rönnberg.

LÄS MER: Rönnberg: "Just det här oroar mig"

Och Patrik Carlsson, som fanns på läktaren?

– Det är samma med honom. Det är slitningar. Inga trauman, säger Rönnberg – som sedan tidigare har Filip Westerlund, Mattias Nörstebö, Oliwer Fjellström och Joel Mustonen på skadelistan.

Ingen av dessa fyra lär vara aktuell inför bortamötet mot Luleå i SHL på torsdag. Och trots hattricksuccé för Samuel Fagemo är det inte helt säkert att han nyper en plats?

– Han tränar med oss i morgon. Sedan får vi se. Om han gör en bra träning så kanske han spelar på torsdag, säger Rönnberg med ett brett leende.

Det måste vara skönt att de unga killarna tar chansen när det finns skador?

– Det är fantastiskt. I skymundan av Fagemo så spelar Linus Nässén som om han är en 30-årig center. Han gör oerhört många kloka saker. Filip Hasa gör sin bästa match i A-lagströjan, Lucas Raymond tar för sig. Alla de unga gör det bra! Det är extra skönt att Fagemo får sätta dit puckarna, för han är en målskytt. Han mår extra bra när han gör mål. Så här ser han ut i varje match som jag ser med honom i J20-laget, berömmer Roger Rönnberg.

LÄS MER: Fagemo fick Rönnberg att kasta in kepsen

Vad säger du förresten om sex mål – på 56 skott?

– Jag hade hellre sett sju mål, svarar Rönnberg snabbt.

Han utvecklar:

– Jag tycker att vi driver mot målet. Vi spelar ett jäkla bra attackspel. Det är starkt av killarna att klara av det när vi har så mycket puck, för såna gånger är det lätt att vi drar ner på tempot i stället. Så det är vi nöjda med!

Lucas Raymond, 16, fick också en hel del speltid – och var även han nära att spräcka nollan i A-laget. Men när chansen dök upp låstes han av motståndaren.

– Roger brukar säga åt mig att bara åka ut och släppa loss, spela mitt spel. Ut och njut, brukar han säga.

Rönnberg igen:

– Det är roligt att höra vad som fastnat, vad de uppfattat. Hela klubbens vision är att få såna här killar att lyfta. Att få utveckling i dem. De ska inte be om ursäkt för att de är med – utan jag vill se dem kaxiga, modiga och fyllda av självförtroende!

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.