Josef Ingman fick tänderna utslagna när Modo vann

Modo blev klart för SHL. Efter matchen stod en blodig hjälte vid namn Josef Ingman och firade avancemanget.
– Jag tror att det var en puck som träffade mig i ansiktet, säger han till Sportbladet.

ANNONS
|

Det blev aldrig särskilt spännande i den sjunde avgörande matchen mellan Modo och Djurgården. Modo ledde med 2-0 efter första perioden och i den andra utökade man till 4-0.

Fler mål blev det inte, även om Djurgården försökte sig på en forcering i slutet.

Mitt i den forceringen träffade en puck illa på Modo-backen Josef Ingman. För efter matchen stod han på isen – lycklig, men två framtänder fattigare.

– Jag hann inte se, men jag tror att det var en puck som träffade mig i ansiktet. Jag sa till domarna att i dag är det okej att ni blåser, men alla andra gånger hade jag blivit förbannad, säger han till Sportbladet.

ANNONS

Josef Ingmans lycka efter avancemanget

Josef Ingman är född i Örnsköldsvik och fostrad i Modos juniorlag, men hade inte spelat i klubben på A-lagsnivå förrän han vände hem för ett år sedan. Innan dess hade han spelat för bland annat Brynäs och Djurgården.

– Att få vara med och ta upp Modo, min moderklubb … det är magiskt. Det här betyder allt för den här staden, säger Ingman efteråt.

LÄS MER:Modo tillbaka i SHL – efter sju år

LÄS MER:Joel Lundqvists sista resa med gänget – nu börjar nya livet

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS