Joni Ikonen klar för finska KalPa

GP rapporterade redan i måndags om att Frölundas talang Joni Ikonen var på väg bort från klubben. Nu bekräftar Frölunda att Ikonen lånas ut till finska KalPa under nästa säsong.

ANNONS
|

18-årige Joni Ikonen värvades till Frölunda inför säsongen 2015/16 och spelade förra säsongen tio matcher i SHL. Det blir dock inga mer matcher i SHL för Frölunda, i alla fall inte för nu. För nu meddelar Frölunda att Ikonen lånas ut till finska KalPa kommande säsong.

Ikonen draftades av Montreal i den andra rundan som totalt 58:e spelare. NHL-klubben vill att Ikonen spelar seniorhockey kommande säsong, något som inte Frölunda kan garantera. Det ska vara en av anledningarna till att talangen vill bort från Frölunda.

– Vi har kommit överens om den här lösningen i samförstånd och det handlar om att Joni skall få så mycket istid som möjligt på seniornivå, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till Frölundas hemsida.

ANNONS

"Mycket intresserade"

För KalPas VD, Toni Saksman kom det som en överraskning att Ikonen ville återvända till Finland menär mycket nöjd över att kunna knyta till sig talangen.

– Informationen att Ikonen ville återvända till Finland kom som en överraskning, men naturligtvis var vi mycket intresserade, säger Saksman till klubbens hemsida.

ANNONS