Jonatan Berggrens tabbe – körde till fel delstat

Det kan vara svårt att komma till ett nytt land. Det fick NHL-rookien Jonatan Berggren erfara när han körde till helt fel delstat.
– Jag tänkte, vafan det finns väl bara ett Grand Rapids i USA, säger han till Sportbladet.

ANNONS
|

Jonatan Berggren är född i Uppsala, men har fått stora delar av sin hockeyfostran i Skellefteå AIK. 2018 valdes han i den andra rundan av NHL-draften och det var Detroit Red Wings som valde att lägga vantarna på den svenske talangen.

21-årige Berggren flyttade efter förra säsongen över till USA för att försöka få en plats i Detroit Red Wings, men nyligen stod det klart att han får inleda säsongen i farmarlaget Grand Rapids Griffins.

Men var spelar det laget egentligen?

Tyvärr, för Berggrens del, finns det två städer förhållandevis nära varandra som heter Grand Rapids.

LÄS MER:Engvall förste svenska målskytt

Ena staden, den rätta, som dessutom ligger i samma delstat (Michigan), ligger cirka två timmar väster om Detroit.

ANNONS

Men när Berggren slog in stadens namn på sin GPS, ja då gick kosan en timma söderut – till en helt annan delstat. Det berättar han för Sportbladet.

Tog sikte – mot fel delstat

Berggren berättar för tidningen att han hade fått direktiv att skriva in arenans namn i GPS:en, men det orkade han inte. Så han skrev bara in stadens namn och tänkte att resten löser sig på plats.

Men ...

– Det stod Grand Rapids OH (Ohio), och jag hade aldrig hört det förut. Men vafan, det finns väl bara ett Grand Rapids i USA tänkte jag. Det låg dessutom två timmar från Detroit, och de hade sagt till mig att det skulle ta ungefär så lång tid.

LÄS MER:Lundqvists nya jobb med New York Rangers

Bilresan gick bra, men Berggren började till slut ana ugglor i mossen.

– Så det kändes jävligt skönt när det bara var 20 minuter kvar, men ändå udda på något sätt. Jag har läst på om Grand Rapids och det ska vara ganska stort. Men det här ser ju ut som en by, när kommer staden!? När vi väl kom in i Grand Rapids möttes vi av bönder liksom. Vi kollade upp det och det är bara sjuhundra som bor i den där lilla hålan.

ANNONS

Berggren: ”Tjejen var inte jätteglad”

LÄS MER:Bråk mellan Colorado och Chicago – efter Landeskogs tackling

Väl på plats i den lilla staden Grand Rapids i Ohio beslutade Jonatan Berggren sig för att skriva in arenans namn i GPS:en och då gick det upp för honom.

– Då står det tre timmar bort. Nej, det måste vara fel, tänker jag. Jag söker igen och då går det upp för mig. Nej... nej, nej, nej. Tjejen var inte jätteglad, men till slut kom vi fram. Det blev fem timmars resa istället för två.

Fotnot: Enligt geotargit.com finns det totalt fem Grand Rapids i USA. Det finns städer med samma namn i Michigan, Ohio, North Dakota, Minnesota och Oregon. Som tur var körde Jonatan Berggren till den närmsta.

Hade han åkt till Oregon hade bilresan landat på 36 timmar – enkel väg .

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP-sportens Alexander Olausson guidar till de bästa reportagen och nyheterna vid sidan av eliten – oavsett säsong.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS