Jonatan Berggren har testat positivt för covid-19 – missar VM

Ishockey-VM är bara tre dagar bort och nu kommer ett mardrömsbesked för svensk del: Jonatan Berggren har testat positivt för covid-19 och missar mästerskapet.

ANNONS
|

På fredag inleds ishockey-VM i Finland och för svensk del blir det utan Jonatan Berggren i truppen.

Svensken, som tillhör Detroit Red Wings organisation och den här säsongen gjort 64 poäng på 70 matcher med klubbens farmarlag, Grand Rapids Griffins, har testat positivt för covid.19.

– Jonatan Berggren har testat positivt för covid-19 och måste sitta i karantän i fem dagar. Därefter måste han uppvisa två negativa tester för att få komma till VM. Att missa fem dagars träning i det här läget är långt ifrån optimalt, och på grund av det och osäkerheten kring kommande tester har vi valt att gå vidare med andra spelare till VM-truppen, säger förbundskaptenen Johan Garpenlöv i ett pressmeddelande.

ANNONS

Garpenlövs VM-trupp presenteras på onsdagsförmiddagen.

Det blir heller inget VM-spel i Helsingfors för Nashvilles Mattias Ekholm och Filip Forsberg, trots att laget nu är utslaget i Stanley Cup. Det svenska ishockeylandslaget uppger att Ekholm är skadad. Att Forsberg inte skulle spela var i stort sett klart sedan tidigare då han står utan kontrakt.

För svensk del inleds VM på lördag med match mot Österrike.

ANNONS