Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Jonatan Berggren har testat positivt för covid-19 – missar VM

Ishockey-VM är bara tre dagar bort och nu kommer ett mardrömsbesked för svensk del: Jonatan Berggren har testat positivt för covid-19 och missar mästerskapet.

På fredag inleds ishockey-VM i Finland och för svensk del blir det utan Jonatan Berggren i truppen.

Svensken, som tillhör Detroit Red Wings organisation och den här säsongen gjort 64 poäng på 70 matcher med klubbens farmarlag, Grand Rapids Griffins, har testat positivt för covid.19.

– Jonatan Berggren har testat positivt för covid-19 och måste sitta i karantän i fem dagar. Därefter måste han uppvisa två negativa tester för att få komma till VM. Att missa fem dagars träning i det här läget är långt ifrån optimalt, och på grund av det och osäkerheten kring kommande tester har vi valt att gå vidare med andra spelare till VM-truppen, säger förbundskaptenen Johan Garpenlöv i ett pressmeddelande.

Garpenlövs VM-trupp presenteras på onsdagsförmiddagen.

Det blir heller inget VM-spel i Helsingfors för Nashvilles Mattias Ekholm och Filip Forsberg, trots att laget nu är utslaget i Stanley Cup. Det svenska ishockeylandslaget uppger att Ekholm är skadad. Att Forsberg inte skulle spela var i stort sett klart sedan tidigare då han står utan kontrakt.

För svensk del inleds VM på lördag med match mot Österrike.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.