Jonas Fransson skickas hem från JVM – bröt mot karantänregler

Karantänreglerna är stenhårda under JVM i Edmonton. Nu skickas Sveriges team manager Jonas Fransson hem efter att han brutit mot reglerna genom att lämna hotellet för att hämta kvarglömt bagage.
– Han är väldigt besviken, säger förbundets generalsekreterare Johan Stark till Sportbladet.

ANNONS
|

JVM i ishockey står för dörren. Men på grund av den rådande pandemin är det inte mycket som är sig likt.

Spelarna, ledare och media är nu isolerade i kanadensiska Edmonton och befinner sig i vad man kallar ”bubblan”. Allt för att kunna arrangera mästerskapet och hålla viruset utanför.

För att detta ska funka är det stenhårda regler som gäller. Vilket Juniorkronorna fått erfara då flera spelare, bland annat Frölundas Karl Henriksson, inte fått komma då man testats positivt för covid-19 för tätt inpå avfärden.

Även förbundskapten Tomas Montén har fått stanna hemma av samma anledning.

Totalt har åtta personer i JVM-truppen, fyra spelare och fyra ledare, testat positivt och stoppats från mästerskapet som spelas i Edmonton 25 december–5 januari.

ANNONS

Ledaren tvingas lämna efter regelbrott

När man väl kommit in i ”bubblan”, ja då får man inte lämna den. Även detta har Sverige nu fått se prov på.

Jonas Fransson tvingas lämna efter att han lämnat hotellet i Edmonton.
Jonas Fransson tvingas lämna efter att han lämnat hotellet i Edmonton. Bild: SIMON HASTEGÅRD

Lagets team manager, Jonas Fransson, har nämligen skickats hem innan turneringen ens påbörjats. Detta då han bröt mot karantänreglerna genom att lämna hotellet för att hämta kvarglömt bagage.

– Jag har inte pratat med honom själv. Men det är ett mänskligt misstag. När man kommer in i bubblan ska man vara på sitt rum. Enligt egen utsago har han tagit taxi till flygplatsen eftersom han glömt något där och då har han spräckt bubblan. Då får man inte komma in igen. Det är inget vi bestrider, det är bara jävligt tråkigt. Han är själv väldigt besviken, säger förbundets generalsekreterare Johan Stark till Sportbladet.

ANNONS