Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: JOEL MARKLUND
Bild: JOEL MARKLUND

John Tavares klar för Toronto Maple Leafs

Superstjärnan John Tavares lämnar New York Islanders efter nio säsonger - när NHL drar igång i höst tillhör den femfaldige All-Star-spelaren Toronto Maple Leafs.

När transferfönstret i NHL öppnades under söndagen stod det klart att superstjärnan John Tavares lämnar New York Islanders för anrika klubben Toronto Maple Leafs.

"Jag ser fram emot att starta ett nytt kapitel i mitt liv och karriär i Toronto tillsammans med Maple Leafs. Jag känner mig lyckligt lottad över att komma till ett lag med en ung kärna och att spela där jag växte upp till att älska sporten. Jag längtar efter att få börja!", skriver han på Twitter.

Det har sedan en tid tillbaka spekulerats kring centerns framtid och inför söndagen hade han haft samtal med totalt sex klubbar (Dallas Stars, Boston Bruins, Toronto Maple Leafs, San José Sharks, Tampa Bay Lightnings och New York Islanders).

Får ett monsterkontrakt

Till slut var det alltså den anrika kanadensiska klubben som lyckades locka över Tavares, som är född precis utanför Toronto, med ett sjuårskontrakt.

Kontraktet är värt 77 miljoner dollar, vilket motsvarar omkring 689 miljoner kronor.

Tavares har varit kapten i Islanders under de fem senaste, av totalt nio, säsongerna. Hans bästa notering poängmässigt har varit 86 poäng.

"Svåraste beslutet"

Under en lång tid har det snackats om ifall han bör stanna kvar i laget - detta då de sportsliga framgångarna har lyst med sin frånvaro. Under hans tid i klubben har man bara tagit sig till slutspel tre gånger.

Beslutet att inte förnya kontraktet med klubben som valde honom först av alla 2009 var dock inte enkelt.

”De senaste sex dagarna har varit något jag aldrig kunnat föreställa mig. Jag har fattat det svåraste beslutet i mitt liv. Islanders har varit mitt hem, min familj och det kommer för all framtid vara en del av mig. Jag kan inte tacka er nog”, skriver han i ett brev han publicerat på Twitter.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.