Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

John Klingberg begär trejd från Dallas

Tidigare Frölundabacken John Klingberg, 29, har begärt en trejd från NHL-klubben Dallas Stars. Enligt uppgifter ska det bero på att parterna inte kommit överens om ett nytt kontrakt.

John Klingberg lämnade Frölunda och SHL säsongen 2013/2014 för att testa lyckan på andra sidan Atlanten, då i AHL med Texas Stars. Säsongen därpå slog han sig in i NHL-laget Dallas Stars, och har blivit kvar där sedan dess.

Men nu kan han vara på väg bort från klubben efter åtta säsonger.

Göteborgaren har ett utgående kontrakt med klubben och enligt NHL-insidern David Pagnotta har förhandlingarna om nytt kontrakt inte bara strandat, utan gått så långt att svensken begärt att bli trejdad från klubben, något han uppger i programmet NHL-Network.

– Det är inte säkert att Dallas går med på kravet, men det här förändrar dynamiken, säger han.

Vill ha åttaårskontrakt

Klingberg har 4,25 miljoner dollar i cap hit (lönetaksträff) i sitt kontrakt, vilket motsvarar en årslön på 40 miljoner. Enligt Pagnotta ska han vara ute efter ett åttaårskontrakt med klubben, något de inte har varit villiga att ge honom.

Nu hänger det på om klubben är med i jakten om slutspel eller inte när trade deadline kommer den 21 mars, enligt Pagnotta.

– Om Dallas är kvar i slutspelsjakten kan de välja att ha kvar honom som sin egen ”rental” och försöka lösa situationen efter säsongen. Om de försvinner från slutspelsjakten kan de försöka flytta honom. Men som jag sa: John Klingberg har begärt en trejd och det här är inget som skett nyligen utan det har pågått ett tag, förmodligen sedan förhandlingarna strandade, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.