Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Henrik Lundqvist och John Davidson. Bild: TT

John Davidson berättar om avskedet från Henrik Lundqvist

Henrik Lundqvist och New York Rangers gick tidigare i veckan skilda vägar efter 15 år ihop.
Nu berättar Rangers klubbpresident, Johan Davidson, om varför beslutet togs.
– Vi ville göra det som var rätt för Henrik, säger han till New York Post.

Beskedet kom inte på något sätt som en chock. Henrik Lundqvist köptes tidigare i veckan ut från sitt sista kontraktsår med New York Rangers. Detta efter att ha varit i klubben i 15 år, och vuxit ut till en av Rangers bästa spelare genom tiderna.

”Få spelare har varit så viktiga för Rangers som Henrik Lundqvist och vi är oerhört tacksamma för allt han gjort för vår organisation. Under sina 15 år i klubben etablerade han sig inte bara som en av de bästa målvakterna som någonsin spelat, han har också varit en av hockeyns tuffaste tävlingsmänniskor och mest effektiva ambassadör. Han kommer alltid att vara en del av Rangers-familjen”, sa New York Rangers ordförande James L. Dolan i ett pressmeddelande.

LÄS MER: New York Rangers köper ut Henrik Lundqvist från kontraktet

”Tack för allt. För 15 år sedan spelade jag min första match för New York Rangers. Jag kom hit med stora förhoppningar och stora drömmar men i min vildaste fantasi kunde jag aldrig ha föreställt mig den fantastiska resa som låg framför”, skrev Lundqvist själv om avskedet på Twitter.

LÄS MER: Henrik Lundqvists fantastiska hockeyresa – från Järpen till Manhattan

Nu berättar Rangers klubbpresident, John Davidson, om det tuffa beslutet för New York Post.

– Vi ville göra det som var rätt för Henrik. Vi jobbade tillsammans med Henrik och hans representanter. Vi hade några diskussioner och kom fram till att det här var rätt tidpunkt att avsluta av flera skäl. En var att Henrik skulle kunna frigöra sig och ta reda på vad han vill göra, förklarar han.

Davidson hymlar inte med att det fanns en ekonomisk aspekt i det hela, då även trotjänaren Marc Staal byttes bort till Detroit Red Wings bara dagar innan Lundqvist-beslutet offentliggjordes.

– Det finns lönetaksfunderingar. Det ska komma unga spelare, vi försöker att bygga ett vinnarlag, vilket kommer att ta lite tid. Vi har gjort stora framsteg, men är inte nära ännu. Så allt spelar in. Det bästa av allt är att Henrik var väldigt ärlig, och vi var väldigt ärliga. Och han hanterade allt med elegans, säger Davidson.

Klubbpresidenten väljer även att hylla Lundqvist för sin professionalism i det hela.

– Henrik bryr sig om Rangers, sig själv och sin framtid. Vi hade jättebra konversationer. Vi som klubb måste fungera – och jag antar att affärsmässigt är det som det är många gånger, säger Davidson till New York Post.

LÄS MER: Profilerna om Lundqvist avsked i New York Rangers

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.