Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Johansson: "Det har varit en mardröm"

Han var bäst i grundserien, bäst i slutspelet men när det är finaldags för Frölunda då vaktar Lasse Johansson båsdörren.
– Det är ganska lugnt ändå, det var värre på läktaren, då var det en mardröm, säger han.

28-årige Lasse Johansson har haft sitt livs säsong och toppar i princip alla målvaktsligor. Under grundserien hade han bäst räddningsprocent 92.74 och släppte in minst mål per match 1.74. I slutspelet fortsatte Lasse Johansson som under grundserien – genom att vara bäst. Under slutspelet har Johansson smått otroliga 94.69 i räddningsprocent och endast släppt in 1.43 mål per match.

– Det är lite tråkigt så är det, klart det hade varit härligt att få spela final men det är för lagets bästa hela tiden. Men jo, det är tråkigt för man vill ju stå i en final och det är det man kör för hela säsongen så det är tråkigt. Men som senast då storspelade JG och det är bara roligt. Sen innan matcherna så har man ju alltid tankarna på att få spela, säger Johansson.

Roger säger att han har svårt att peta JG efter matchen senast?

– Det är klart, det förstår vem som helst. Men jag ska göra så gott jag kan och kanske att jag kan bidra med ett halvt procent någonstans genom att pusha eller att bara vara med. 

Lasse Johanssons fina säsong har inte gått helt obemärkt förbi. Det finns ett NHL-intresse för målvakten som med sina 28 år lite ser det som sista chansen.

– Drömmen är väl att få spela därborta på ett eller annat sätt. De har visat intresse tidigare men det gäller att göra ett bra slutspel och det var kul så länge det varade höll jag på att säga. Jag är inte 21 år längre så det är kul att det finns intresse. Det visar att jag har gjort något rätt.

Hur har det annars varit, på läktaren, i båset?

– Det har varit ganska lugnt i båset ändå, mycket värre på läktaren. I båset är man med på ett annat sätt, skriker och coachar och försöker göra sitt. På läktaren är det en mardröm för då kan du inte göra någonting.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.