Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Förbundskapten Johan Garpenlövs pappa har gått bort. I en intervju med Sportbladet berättar han om sorgearbetet. Bild: KALLE PARKKINEN
Förbundskapten Johan Garpenlövs pappa har gått bort. I en intervju med Sportbladet berättar han om sorgearbetet. Bild: KALLE PARKKINEN

Johan Garpenlöv berättar om sorgen efter pappans död

Tre Kronors förbundskapten Johan Gapenlöv har sorg.
Nu berättar han om känslorna efter att pappa Kjell somnat in.
– Han har varit med mig under hela min karriär, säger han till Sportbladet.

Han fick lämna VM-uppladdningen vid två tillfällen. Garpenlövs pappa var illa däran, och förbundskaptenen vill finnas närvarande under Kjells sista tid i livet.

Förra veckan kom beskedet att han somnat in, 78 år gammal.

Nu, inför Beijer Hockey Games, är Garpenlöv tillbaka med Tre Kronor. För Sportbladet berättar han om begravningsplanerna för pappa Kjell.

– Vi har bokat en begravning efter VM faktiskt. Vi fick en tid i början av juni där vi får en möjlighet att samlas allihopa. Det känns skönt att vi har ett datum för det. Det gör att man kan fokusera på det jag ska göra nu fram till efter VM. Sen får man släppa det och gå vidare, säger han till tidningen.

Mamman gick bort för två år sedan

Garpenlöv, som själv var en framgångsrik spelare, hade pappa Kjell som tränare under karriären. I ett tidigare inlägg på Twitter har han beskrivit sin pappa som den bäste han någonsin haft.

– Ja, det har han varit. Han har varit med mig under hela min karriär och sett mig varje match jag spelade. Varit intresserad och gett massor av tips. Det har nästan varit som för målvakterna, en individuell tränare som följer en, säger han.

Förbundskaptenen förlorade även sin mamma för två år sedan.

– Både han och min mamma har supportat oss väldigt mycket. Både mig och min bror. Vi har dem att tacka för massor, naturligtvis, säger Garpenlöv till Sportbladet.

Beijer Hockey Games inleds under torsdagen, då Sverige möter Tjeckien. VM drar igång om en dryg vecka, den 13 maj.

LÄS OCKSÅ: Johan Garpenlöv om varför han lämnade samlingen: Pappa ligger på intensiven

LÄS OCKSÅ: Johan Garpenlöv lämnar landslagssamlingen av personliga skäl

LÄS OCKSÅ: Rasmus Dahlin uppges ha tackat ja till VM

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.