Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Det har varit en tung säsong för Johan Fransson och hans Leksand. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Det har varit en tung säsong för Johan Fransson och hans Leksand. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Johan Franssons son vågade inte gå till skolan efter missen

Johan Franssons misstag i bottenmötet mot Linköping höll på att kosta Leksand segern.
Nu berättar han om hur sonen inte vågade gå till skolan efter att han hört vad som sagts av fans om sin pappa.
– Den här gången var det riktigt jävla dålig stil och det har spårat ut, säger han för Sportbladet.

Leksand sitter i en prekär situation.

Dalalaget är, precis som många tippade inför säsongen, i botten av SHL-tabellen och kämpar för att slippa negativt kval.

Därmed höll Johan Franssons misstag i bottenmötet mot Linköping på att blir rejält kostsamt.

Det var med dryga sex minuter kvar av matchen som stjärnbacken bjöd på en rejäl blunder när han tappade pucken på blålinjen.

Linköping utnyttjade misstaget och utökade till 2–1 efter ett två mot ett-läge. Leksand lyckades komma tillbaka, kvittera och senare vinna matchen på straffar. Två viktiga poäng var bärgade.

Sonen vågade inte gå till skolan

Efter matchen stod Johan Franssons ena son utanför Leksands omklädningsrum och var bedrövad.

– Han hörde vuxna säga elaka saker om sin pappa. Han var jätteledsen på vägen hem och hade ont i magen, han var jätteledsen på morgonen när han vaknade och han har inte vågat gå till skolan i dag – det ska inte vara så, de är för små för att höra och läsa vissa saker och det gör mig väldigt ledsen också, berättar den förre Frölundabacken för Sportbladet.

För tidningen poängterar Fransson att det finns positiva och negativa sidor av engagemanget hos supportrar. Kritik är något han som hockeyproffs är van vid. Men under torsdagen gick det för långt.

– Den här gången var det riktigt jävla dålig stil och det har spårat ut – vi i familjen är inte känsliga på något sätt utan snarare tvärtom, jag tycker att folk ska tänka sig in i situationen om det drabbade dem och deras barn. Vi har samtidigt fantastiska människor runt om oss, det är en fantastisk klubb och nästan alla är fantastiska supportrar – jag är en väldigt glad person, men det här gången mådde jag inte bra alls.

"Vana att få kritik"

Som fru till Johan har Jenny Fransson på nära håll fått uppleva baksidorna med att vara en offentlig person. Supportrars ilska kan hon till viss del förstå, men likt Johan tycker hon att det finns gränser.

– Vi är vana att få kritik och det var ett stort misstag, det är klart att folk blir frustrerade. Det får bara inte gå ut över barnen för då blir det en annan nivå, då är det inte roligt med ishockey längre.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.