Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Joel om brorsans bedrift: "Jag blir väldigt stolt"

Tre Kronor avslutade Sweden Hockey Games med att förlora mot Finland. Men Joel Lundqvist har annat att glädjas åt - efter att brorsan Henrik i natt nådde 400 NHL-segrar. – Jättekul, som bror blir man väldigt stolt, säger han till GP.

Sweden Hockey Games avslutades med ett nederlag för svensk del. Och det var en besviken lagkapten som klev av isen efter att Tre Kronor åkt på en 2-3-förlust mot ärkefienden Finland. 

– Vi blev lite utspridda. Vi fick inte riktigt till trycket i anfallszon. Stundtals visade vi upp ett okej spel, men det kändes som att vi hade någon nivå till, säger Joel Lundqvist. 

Trots att det på två spelade matcher blev två förluster för Lundqvist del tycker Frölunda-spelaren ändå att landslagssamlingen har varit en positiv upplevelse. Och han gläds över att turneringen har vaknat till liv igen - i Göteborg. 

– Det har självklart varit jättekul. Sedan vill man alltid vinna. Men för oss göteborgare är det självklart roligt att spela här och jag hoppas det blir en fortsättning. Att förbundet är nöjda. Känslan i laget och hos alla runt omkring är att alla verkar supernöjda.

"Annars hade jag inte varit här" 

Och Lundqvist har stora förhoppningar om att Sweden Hockey Games inte blir det sista han gör i landslaget den här säsongen. Han tvekar inte en sekund när han får frågan om siktet är inställt på VM-spel. 

– Självklart. Annars hade jag inte varit med här. Känns kroppen fräsch och allting är bra då är det ett mål för säsongen att komma med till VM. Men det är långt dit och det finns ju ett gäng spelare att välja på. 

"Imponerande att nå dit först" 

Och trots att landslagsturneringen i Göteborg avslutades med två raka svenska förluster finns det annat att glädjas åt för Joel Lundqvist. Natten till söndagen lyckades brorsan Henrik med bedriften att nå 400 NHL-segrar när New York Rangers besegrade Colorado med 4-2.

– Man blir jätteglad och stolt, säger Joel. 

Det tog Henrik Lundqvist 727 matcher innan han nådde 400 segrar i världens bästa liga. Det gör att "Henke" nådde milstolpen snabbare än stormålvakter som Marin Brodeur (735 matcher), Chris Osgood (742 matcher), Jacques Plante och Patrick Roy (753 matcher). 

– Det är en fin lista han är med på där. Imponerande att nå dit först, med minst antal matcher. Det är väldigt stort. Förhoppningsvis har han många fina år kvar så han kan klättra ytterligare på vinstlistan. Som bror blir man stolt. Vi textade lite i morse efter matchen, klart han var glad och nöjd.  

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.