Joel Mustonen fortsätter skjuta mål för Frölunda

Två matcher – två mål. Det finske nyförvärvet Joel Mustonen gör inte Frölundafansen besvikna. – Det är lite flyt inblandat, säger Joel Mustonen ödmjukt.

ANNONS
|

Mål i debuten mot Örebro senast. Mål igen mot Malmö under tisdagskvällen.

Joel Mustonens intåg i Frölunda kan inte klassas som något annat än en succé.

– Jag känner mig fortfarande lite offside, försöker hitta rätt på isen, men såklart kul att göra mål som leder till att laget tar poäng, säger han som hittade nätet i den andra perioden mot Malmö, framspelad avPonthus Westerholm.

Målet betydde 2–1.

– Jättefin passning. Jag hade lite flyt för jag vet inte hur den studsade in, säger Mustonen.

Efter att Malmö hade kvitterat och tagit matchen till både förläning och straffar kunde Frölunda tillslut knipa segern. Victor Olofsson hjälte. Joel Mustonen följde straffläggningen från båset.

ANNONS

– Roger (Rönnberg, tränare) frågade om jag ville slå en straff, men jag var kanske lite tveksam där. Jag har slagit en del straffar förut, men just i dag var det andra som var hetare. Det finns mycket skills i det här laget, säger han.

Efter mötet med Örebro senastpratade du om en väntande helg med hård fysträning, vad blev det för grejer?

– Hela laget kör hårt. Träningen ligger på en proffsig nivå, så det blev inte mycket mer än det. Vi la till lite. Jag cyklade i söndags, körde lite bål. Det är klart att jag har tappat lite när jag inte har spelat, men det kommer fort tillbaka.

Två matcher, två mål, två segrar, en Mustonen-effekt?

– Haha! Det skulle jag inte vilja kalla det. Men man spelar för att vinna och det är roligt att vi har klara av att vinna två tajta matcher. Det visar på mental styrka.

Roger Rönnberg om sitt nyförvärv:

– Han är fortfarande inte fulltränad och vi ska ha tålamod tills han visar sig från sin bästa sida. Han behöver komma ikapp med träningen. Men fantastiskt kul att han kommer in och bidrar med mål i de första matcherna.

ANNONS