Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Joel Lundqvist stängs av efter huvudtacklingen

Frölunda får klara sig utan Joel Lundqvist ett tag. Frölundakaptenen stängs av fem matcher efter huvudtacklingen på Luleås Carl Mattsson.

När Frölunda vände och vann mot Luleå på torsdagskvällen fick Joel Lundqvist följa större delen av matchen från sidan. I första perioden fick Frölundakaptenen matchstraff efter en huvudtackling på Luleås Carl Mattsson.

Även Mattsson hade där spelat klart för kvällen. Han blev liggande på isen innan han för egen maskin kunde lämna, men mer spel i matchen blev det inte.

LÄS MER: Joel Lundqvist fick matchstraff mot Luleå

Efter matchen försvarades Joel Lundqvist av tränare Roger Rönnberg.

– Nummer ett så hoppas jag att Carl Mattsson klarat sig utan skada, att han klarat sig bra i situationen. Tacklingen tar i nån del av huvudet. Nummer två: Är det nånting oschysst med tacklingen? Den är inte från blindside, den är inte vårdslös, han glider in i tacklingen, han har armarna efter kroppen. Han siktar med axeln mot Luleå-spelarens axel. Och i sista sekund så vrider han undan axeln, för han står still över pucken och väljer att göra ett pass i ett jättefarligt läge som hockeyspelare, säger Rönnberg.

Fem matchers avstängning

Nu stängs Joel Lundqvist av i fem matcher.

I disciplinnämndens dom nämns följande nyckelfaktorer för avstängningen:

– Tacklingen sker på en puckförande spelare som i och för sig är tacklingsbar.

– Tacklingen sker dock med en uppåtgående rörelse med vänster axel som innebär att axelkåpan träffar huvudet.

– Skaderisk.

– Det rör sig om återfall.

I december stängdes Lundqvist av fem matcher efter att ha knuffat en domare.

Frölunda har åtta matcher kvar i grundserien och får alltså klara sig utan sin kapten i fem av dem. Laget ligger just nu sexa i SHL som sista lag som går direkt till kvartsfinal, det är tre poäng ner till Leksand på åttondelsfinalplats.

Joel Lundqvist ska dessutom betala 22 500 kronor i böter.

– Det är givetvis tråkigt. Vi mår ju som bäst när vi har vår kapten med oss. Jag lider med Joel då han nyss var borta och nu får han vara borta igen, säger Roger Rönnberg och fortsätter:

– Nummer ett är ju att jag hoppas att Mattsson inte är allvarligt skadad, det är det första. Vi vill inte ha huvudtacklingar i svensk hockey. Nummer två är att jag står fast vid min åsikt att båda har ett ansvar i den situationen. Jag ska inte stå och prata för Joels räkning för alla tror att jag skyddar honom. Det är fel läge att ta den här diskussionen medialt.

GP har sökt Joel Lundqvist.

LÄS MER: Lundqvists klumpiga tackling kom i säsongens allra sämsta läge

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.