Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: CARL SANDIN
Bild: CARL SANDIN

Joel Lundqvist överklagar långa avstängningen

Joel Lundqvist väljer att överklaga sin fem matchers långa avstängning till Riksidrottsnämnden. Överklagan har precis skickats in, bekräftar RIN för GP.
– Jag tycker Disciplinnämndens straff är för hårt och det vill jag att RIN tittar på, säger Joel till GP.

Det var efter mötet med HV71, för exakt en vecka sedan, som en domarknuff blev det stora samtalsämnet i Hockeysverige.

På sociala medier spreds en sekvens från matchen där Joel Lundqvist till synes, i samband med att han hamnat i gräl med motståndarbacken Emil Johansson, knuffar linjedomaren Ricard Nilsson i ryggen.

Lundqvist straffades inte under matchen. Men dagen efter anmäldes Frölundakaptenen till Disciplinnämnden och slutligen kom beslutet om avstängning i fem matcher.

– Jag accepterar domen men håller inte med. Nämnden bortser helt från mina argument och hur jag uppfattade situationen. Jag tycker hanteringen av hela ärendet hade kunnat göras bättre. Men återigen. Mest besviken på mig själv, sa han till GP efter domen.

LÄS MER: Joel Lundqvists svar efter avstängningen

Nu vill dock Joel Lundqvist få avstängningen kortad. Hockeybloggen Rakapuckar var först med att rapportera att Frölundas kapten har valt överklaga domen till Riksidrottsnämnden (RIN) i hopp om att få spela på annandagen.

För GP bekräftar Riksidrottsnämndens registrator Joakim Dahl att anmälan inkommit från Joel Lundqvist.

– Ja, den kom precis. Under tiden som handläggningen pågår lämnar vi inte ut några handlingar till utomstående. Vi har begärt in handlingar från Svenska Ishockeyförbundet – och de har vi inte fått in än, berättar Joakim Dahl.

Riksidrottsnämndens ordförande är juristen Krister Malmsten – och han säger så här:

– Vi är slutinstans i alla idrottstvister av det här slaget och har ett mandat att om vi anser att man bör ändra det överklagade beslutet så kan vi göra det, säger Krister Malmsten.

Hur snabbt kan det gå?

– Vi är oerhört känt snabba – och är det sedan akut och han har begärt att vi ska upphäva det här tills vidare så kan vi naturligtvis göra det, säger Krister Malmsten.

Kvällens match för Frölunda borta mot Örebro blir den tredje av fem avstängda matcher för Joel Lundqvist.

Nu svarar han också på på hur resonemanget har gått vid överklagan.

– Jag tycker Disciplinnämndens straff är för hårt och det vill jag att RIN tittar på. Frölunda stödjer mitt beslut att överklaga, säger han till GP.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.