Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

"JG" hyllades av fansen: "Klart man uppskattar det"

Johan Gustafsson hade en av sina enklare kvällar på jobbet mot Yunost Minsk. Trots det hyllades han av fansen. – Klart att man uppskattar det! Man får bjuda till lite, säger han.

Vitryska Yunost Minsk hade en tuff kväll i Frölundaborg. Gästerna lyckades endast få iväg elva skott på mål under hela matchen. Att jämföras med Frölunda som sköt 47 skott på mål. För Johan Gustafsson i Frölunda-kassen blev det en behaglig resa.
– Det är fantastiskt skönt att gå vidare. Vi är väl värda det och vi dominerar hela matchen och vinner välförtjänt. Kul för grabbarna att göra lite mål också. De spelar fantastiskt stabilt idag, säger han.

Yunost Minsk hade noll skott på mål i tredje – när hände det dig senast?
– Det var längesen … men det är ett kvitto på att grabbarna kämpade stenhårt även fast vi hade 4–0. Det var stenhårt ända in i kaklet.

Inte svårt att vara målvakt utan att ha något att göra?
– Jo, så är det. Man vill ha sina skott men i sista perioden kände jag mig ändå med i matchen. Jag tänkte inte riktigt på att det var noll skott förrän jag hörde det i högtalarna.

I den andra perioden var det så pass lugnt att han bjöd fansen på ett litet hopp. Detta efter att fansen börjat att sjunga hans namn.
– De skrek ju på mig och då får man bjuda till lite. Det har ju inget att göra med vad det står utan det är bara att bjuda till, säger han och fortsätter.
– Klart att man uppskattar det!

Ingen dans?
– Haha nej! Men ett litet hopp kan man bjuda på.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.