"JG" fixade säsongens första nolla

I prestigemötet mot Karlskrona svarade målvakten Johan Gustafsson för säsongens första nolla. – Det är ju det man strävar efter i varje match och jag är nöjd med att jag lyckades i en sådan här hård drabbning där motståndet var väldigt tufft, säger han.

ANNONS
|

Gustafsson är dock inte sen att tacka sina backar.

– Dels för att de spelade bra, dels för att de täckte och offrade sig. De gör ett fantastiskt jobb i varje match, berömmer han.

Även ena stolpen och ribban var Gustafssons vänner i segermatchen – en bra målvakt har helt enkelt lite tur då och då.

– Jo, men så är det väl, jag hade lite flyt i matchen, det får jag medge, säger han till GP.

Men framför allt är Gustafsons framgång i kassen resultatet av hårt arbete som dagligen byggs upp under en tuff och intensiv träning.

ANNONS

Förra säsongen var det hans som var den ständige tvåan efter Lasse Johansson – den här säsongen är det Johan Gustafsson som främst fått förtroendet att vakta buren medan Dan Bakala tagit över Gustafssons tidigare roll

– Det handlar om att hela tiden nöta och kämpa, för eller senare lossnar det, säger Gustafsson, nöjd med hur säsongen utvecklat sig.

Men han är heller inte sen med att berömmer sin målvaktskollega.

– Dan är en mycket duktig målvakt. Vår gemensamma träning och den konkurrens man dagligen utsätter varandra för triggar och gör att man hela tiden vill utvecklas och bli ännu bättre. Då är det skönt när resultaten kommer.

Coachen Roger Rönnberg är inte sent att berömma sin målvakt – inte minst efter spelet mot Karlskrona.

– "JG" fortsätter att växa, han tar steg framåt och utvecklas hela tiden, säger Rönnberg och fortsätter:

– Läget är lite samma som det var förra säsongen – med den skillnaden att det är Johan som har spelet mest. Men Dan Bakala är en fantastiskt bra målvakt och utmanar hela tiden, vilket är fantastiskt bra för oss, att hela tiden ha tillgång till två bra och motiverade målvakter.

ANNONS

Han får medhåll från Gustafsson.

– Det är det dagliga jobbet som ger resultat och när jag lyckas med att hålla nollan i en toppmatch känns det förstås extra bra, säger han.

ANNONS