Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Jaromir Jagr tillbaka i högstaligan – som 49-åring

Jaromir Jagr verkar aldrig sluta spela hockey. Nu har han tagit sitt Kladno tillbaka till den tjeckiska högstaligan – som 49-åring.

Jaromir Jagr blev proffs 1988. Och han spelar än. 2018 lämnade han NHL för att återvända till moderklubben Kladno i Tjeckien.

Klubben, som 49-årige Jagr själv äger, trillade ur högstaligan förra säsongen men är nu tillbaka, det skriver Sportbladet. Efter en paus från hockeyn i höstas är Jagr tillbaka och han var delaktig i avancemanget och segern mot Jihlava i den avgörande kvalmatchen, där han stod för assisten som ledde fram till 2–0 i matchen som slutade 5–2.

Jagr har gjort för tolv poäng på 19 matcher i grundserien och tio poäng på 16 matcher i andradivisionens slutspel.

Fortsätter han karriären över nästa säsong får han spela elithockey som 50-åring. Enligt Sportbladet har han aviserat att han ska spela utomhusmatch med Kladno i december nästa säsong.

När GP träffade Jagr i hemstaden för ett drygt år sedan sa han såhär om sin framtid på isen:

– Jag tror inte att det är nåt speciellt jämfört med vilket annat jobb som helst, vad nu någon annan gör i min ålder. Den enda skillnaden är att det är väldigt svårt rent fysiskt. Men för mig är det en utmaning, jag bryr mig inte om det – för ju starkare jag blir, desto bättre kommer jag att känna mig vid sidan av isen … i det vanliga livet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.