Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Jan Mursaks skadebekymmer ska vara över

Redan innan Frölundas nyförvärv Jan Mursak landat i sin nya hemstad började det spekuleras om den KHL och NHL-meriterade spelaren hälsa. Men efter första träningen med nya klubben gav han lugnande besked.
– Men allt är bra med mig, jag kunde ju träna i dag, säger han.

Efter en lång resa från jul och nyårs-firandet i USA har Frölundas nyförvärv Jan Mursak till slut landat i Göteborg. Under torsdagen anlände han och på fredagen gjorde den slovenske landslagsspelaren sin första träning.

Med en dag i "staden på G" under bältet trivs redan 29-åringen – han spar dessutom inte på lovorden.

– Jag är väldigt glad över att vara här. Jag fick lite extra energi bara av att vara på matchen i torsdags och av att se alla träningsfaciliteter som finns här. Det är en väldigt fin och välorganiserad klubb, säger Jan Mursak och fortsätter:

– Jag har spelat på många platser, inte ens i Detroit var det så fina träningsfaciliteter som här. Jag är glad att jag är här och jag hoppas jag ska kunna hjälpa laget.

Förra lagkamraterna bakom värvningen

Bakom värvningen låg, såklart, bland annat sportchef Fredrik Sjöström. Men även två spelare hade en viss involvering i att den förre KHL-spelaren kom till Frölunda.

LÄS OCKSÅ: "En spelare som jobbar arslet av sig i varenda byte"

– Jag känner Simon (Hjalmarsson) och Adam (Almquist) sedan tidigare och har bara hört bra saker om föreningen. För mig var det inte många ligor jag ville gå till, jag ville till antingen Schweiz eller Sverige. Jag pratade med Simon som berättade att det var väldigt många skador i det här laget och att de skulle kunna behöva en spelare som mig. Jag frågade om det fanns ett intresse och det slutade i ett kontrakt. Jag är väldigt glad att det blev så, säger han.

Beskedet efter skadorna: "Allt är bra med mig"

Inför Mursaks ankomst handlade en del om slovenens skadebekymmer – vilket han till viss del skyller över på sin gamla klubb Torpedo Nizjnij Novgorods läkarteam.

– Jag har haft en tuff säsong. Jag har haft problem med en hel del skador, men läkarteamet i Ryssland var inte särskilt bra. Jag hade ont, men de sa hela tiden att det inte var något fel med mig. Men till slut, efter två månader, lyckades de hitta felet. Då var det lite för sent. Jag borde kanske ha varit borta en månad, som längst, nu blev jag borta hela säsongen för den minsta skadan.

LÄS OCKSÅ: Mursak kan bli himmel eller helvete för Frölunda

Men samtidigt vill han lugna de supportrar som har Mike Webers hastiga avslut i åtanke.

– Men nu känns det bra, skadan är ingenting som stör mig längre. Jag kan skjuta normalt och passa. Jag hoppas det fortsätter så.

– Frölundas läkarteam har kollat mig. Precis som de gör med alla andra. Jag har inte spelat så många matcher i år, det är klart de vill kolla så att allt är bra med mig. Men allt är bra med mig, jag kunde ju träna i dag.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.