Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Jan Mursak drabbad av corona

Jan Mursak har testats positivt för covid-19.
Därmed saknas Frölundastjärnan under lördagens möte mot Djurgården.
– Han blev sjuk på söndagen, berättar tränare Roger Rönnberg.

Smittspridningen i landet ökar och flera SHL-klubbar har drabbats. Så sent som i veckan meddelade Örebro att man fått smittspridning inom laget och att man därför pausar all verksamhet.

Vilket ledde till att mötet med Frölunda, 3 december, nu skjutits upp.

Nu har just Frölunda fått ytterligare en spelare smittad. Tidigare var Joel Lundqvist det enda bekräftade fallet i laget.

Den här gången är det forwardsstjärnan Jan Mursak som blivit smittad.

– Det stämmer, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg.

Han utvecklar:

– Han blev sjuk på söndagen när vi inte var tillsammans med laget och fick tillbaka testet tidigare i veckan, som visade positivt. Han mår redan bättre, så han borde vara tillbaka i spel nästa vecka förhoppningsvis.

Så det kan varit tur i oturen att han blev sjuk under en ledig dag?

– Ja, absolut, det var skönt! Men vi har bra rutiner också för hur vi sköter det här. Det är jag glad för.

Hur svårt är det att vara tränare under en pandemi?

– Det är nog mycket svårare att vara läkare. Jag har en väldigt bra doktor i Frölunda som hjälper och vi har skaffat goda rutiner för hur vi ska bete oss. Så det är jag glad för.

Fakta: Läget i laget

Utöver Jan Mursak saknas, sedan tidigare, Linus Nässén, Johan Sundström och Elmer Söderblom – alla tre skadade. Sen avtjänar Anders Grönlund sin första, av totalt två matchers, avstängning.

Vill ta revansch efter bottennappet

Under lördagen väntas möte mot ett Djurgården som bland annat saknar stjärnorna Jacob Josefsson och Dick Axelsson. Det blir Frölundas första match sedan näsbrännan i Gävle, där man föll med 1–7 mot formsvaga bottenlaget Brynäs.

Efter matchen sade Roger Rönnberg att han helst spelat en match nästa dag.

Men i stället fick man alltså vänta en hel vecka.

– Det är alltid skönt att ta revansch på en gång. Men samtidigt så tycker jag vi är rätt så bra på att maximera dagarna i Frölunda, att vi har fått träna en vecka tillsammans och sett till att bli bättre. Det tycker jag är det viktigaste.

Efter matchen var det nog svårt att se förlusten ur en positiv synvinkel, men med lite distans kanske Frölunda lärde sig en läxa för framtiden.

– Vi är ganska tydliga med vad vi gjorde fel och gjorde en snabb analys av den matchen, det var ett bra exempel på vad som händer när vi inte följer vårat spelsystem och spelar tillsammans. Använder man det rätt så kan det till och med komma något positivt ur det.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.