Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: BILDBYRÅN
Bild: BILDBYRÅN

Jag vill aldrig se Frölunda uppträda så igen

Jag vet en sak: Jag vill aldrig se Frölunda förlora så billigt, nonchalant och slarvigt en gång till i vinter. Då är det fel på ödmjukheten i laget.

Det händer saker kring Frölunda HC för tillfället. När alla väntade på en förstärkning till det trubbiga anfallet har helt plötsligt en försvarstalang värvats från Los Angeles Kings – och det är klart att den 20-årige norrlänningen Jacob Moverare blir ett lyft för backbesättningen.

Men snart kommer det ju också en viss amerikan och förstärker i samma position som Ryan Lasch har. Det kan behövas – om poängkungens knävridning är av den allvarliga graden. Tja, hela Frölundas anfallsspel, särskilt i PP, är uppbyggt runt 31-åringen.

Rhett Rakshani kommer att behövas.

VECKAN INLEDDES OCKSÅ med ett möte av den allvarligare sorten, där Roger Rönnberg tryckte på play – och visade upp en video med fem minuter av sött och salt.

Ni vet, morot och piska.

Frölunda har ju stundtals spelat lysande i inledningen av SHL, men verkar inte riktigt ha fattat att det är 60 minuter som det handlar om. Det är klart att det kommer fler förluster under säsongen, men förlustsättet som mot förmodade bottengänget Mora senast?

Usch.

Det är aldrig enkelt i den här serien – och om du ställer ut skridskorna och börjar slarva kan en "säker" seger snabbt bytas till en skämmig förlust. Det måste Frölundas årsmodell snabbt inse.

Vad jag vill se i veckan:

Övning på att täta i spel fem mot sex, när motståndet tagit ut målvakten. Tre mål bakåt i den spelformen på tre matcher.

Ett målvaktsskifte. Johan Mattsson har spelat bra på hösten – dags för Johan Gustafsson att få chansen att skina.

FÖRRESTEN: DET VERKAR som om Göteborg går all in på JVM i Sverige vid årsskiftet 2021. Nu tänker Got Event och Göteborg & Co skicka in en ansökan om att arrangera mästerskapet.

Under måndagen träffade parterna, uppbackade av Frölunda HC, det Svenska Ishockeyförbundet över en lunch i Göteborg.

Det krävs två arenor inom kort avstånd – och en huvudarena som tar över 10 000 åskådare. Det gör att bara Malmö och Stockholm kan konkurrera.

Ett JVM i Göteborg hade förstås varit fantastiskt för regionens hockeyfans – och unga spelare.

FÖR ÖVRIGT HAR supertalangen Lucas Raymond, 16 år, spelat sex matcher med Frölunda J20-lag. På dessa matcher har han ordnat fyra mål och fyra assists.

Kanske kommer det en SHL-chans fortare än vi anar?

TILL SIST – ETT stort plus till SHL: Från den här säsongen kommer straffen vid böter från Disciplinnämnden i grundfallen att vara 12,5 procent av vad spelarna tjänar. Det kommer också att visa vad åtminstone de straffade spelarna har i lön.

Är det inte dags att gå ut med helt öppna löner – precis som i NHL?

Plus

71. Hyllningen av Tomi Kallio dröjer sig kvar som smaken av fin choklad med hög kakaohalt. Kan vara den bästa och mest kärleksfyllda hyllningen någonsin i Scandinavium?

Minus

Skador. Inte nog med att Mats Rosseli Olsen är mörbultad efter sargbesöket – även Ryan Lasch kan vara skadad. Det är fjärde skadenamnet på Frölundas lista nu.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.