Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

"Jag vet att det kommer att släppa"

Frölunda har en av SHL:s hetaste spelare i Ryan Lasch – men utöver amerikanen har produktionen lyst med sin frånvaro i stora delar av truppen. – Jag vet att det kommer att släppa, jag har ändå höjt mitt spel i slutet, säger Ponthus Westerholm som endast mäktat med en poäng på åtta matcher.

Att Ryan Lasch är Frölundas bäste poängproducent är raka motsatsen till en hemlighet. Den lille amerikanen har öst in tolv poäng på åtta matcher och varit den spjutspets som Roger Rönnberg hoppats på. 

Men vem kliver fram när inte Lasch producerar? Frölunda är det laget, i skrivande stund, som har störst gap mellan de två poängmässigt bästa spelarna. I den interna poängligan är den nämligen sju poäng ner till tvåan.

– Vi sa innan säsongen att han är vår spjutspets och det har inte ändrats. Men självklart ska vi andra vara med på ett bättre sätt, men laget är satt så vi ska ha hot i varje kedja, säger lagkapten Joel Lundqvist som är en av spelarna som haft det lite tyngre i produktionen.

Rönnberg vill se fler involverade i offensiven

Tränare Roger Rönnberg tänker inte i poäng, men stirrar sig inte blind på poäng såvida hans lag producerar. Men samtidigt vill han involvera fler spelare i offensiven.

– Vi har för få spelare som varit inblandade i tillräckligt många målchanser och skottförsök för att vi ska vara nöjda, säger tränaren.

Vad kan man göra som tränare?

– Nummer ett är att öka sannolikheten. Att fler skjuter fler skott och att fler är inne i den hetaste ytan där man gör målen. Då får man den effektivitet man förtjänar över tid, så det är jag inte orolig över.

I Frölunda handlar mycket om att ha flera kedjor som producerar i offensiven. En spelare som värvades just för den uppgiften är Ponthus Westerholm. Men efter flytten från Gävle och Brynäs har produktionen uteblivit för forwarden som endast gjort en poäng på åtta matcher.

– Jag tänker inte så mycket på det utan jag fokuserar på att göra mitt bästa varje dag och utvecklas vare dag. Jag vet att det kommer att släppa, jag har ändå höjt mitt spel i slutet och det kanske mest är poängen som saknas, säger Westerholm.

"Skjuter man inte så blir det inte mål"

Roger Rönnberg pratar om att ni ska "öka sannolikheten"...

– Lite så är det, skjuter man inte så blir det inte mål. Men samtidigt så passar man kanske en extra gång om man inte lyckats att skjuta mål.

Ponthus tvillingbror Pathrik är långtidsskadad och väntas vara borta i fem månader, därmed blir han av med sin radarpartner för en lång tid framöver.

– Jag ser det som en utmaning, jag vet att jag kan spela utan honom. Det gjorde jag under början av förra året i Brynäs… då gjorde jag nog åtta poäng på fem matcher.

Du kanske är bättre utan Pathrik?

– Det vet jag inte, men det blir ett annat spel. Så det är nyttigt att lära sig det.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.