"Jag var trött och det står jag för"

ANNONS
|

Lias Anderssons jakt på en NHL-plats fick en minst sagt dålig start. Under rookie-turneringen med sitt New York Rangers mäktade han endast med en poäng, något som resulterade i att klubben kritiserade den Kungälvsfostrade centern.

Kritik som var befogad enligt Frölundaspelaren som valdes som sjua totalt i årets draft.

– Jag var trött och det står jag för. Det var mycket där ett tag. Bland annat var jag jetlaggad, småsjuk och lite sådana grejer. Men det är inte något jag skyller på utan jag var helt enkelt var jag lite småsliten och småtrött. Det var bara ta det och köra vidare, säger han till Hockeysverige.

ANNONS

"Måste ta besluten lite snabbare"

När det vankades träningsmatch mot New York Islanders hade Lias Andersson piggnat till. UnderRangers-debuten stod han för en målgivande passning, vilket fick kritiken till att bli hyllningskörer från både scouter och tränare.

Men trots detta finns det flera saker som talangen ser kan bli bättre i sitt spel.

–Jag måste ta besluten lite snabbare där ute eftersom, som sagt var, det går lite snabbare. Spelarna är skickliga, starka och det är egentligen ett snäpp upp på alla plan mot vad jag är van med.

"Vilket liv det är där uppe"

Inte bara spelet är nytt för den 18-årige centern från Kungälv.

– Jag kände redan tidigt vilket liv det är där uppe både på och utanför isen, vilket jag inte riktigt var van vid. Det var häftigt och kul att se hur killarna har det där, hur dom förbereder sig inför match och allt sådant. Det var lite annorlunda jämfört med Sverige, men fantastiskt kul.

ANNONS