Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

"Jag hade förväntat mig gåshud – men det här var mer än gåshud"

Efter elva års väntan och fem finaler mot Skellefteå fick Frölundas spelare äntligen möta folket på en överfull Götaplatsen. Då ville jublet aldrig ta slut. – Jag hade förväntat mig gåshud – men det här var mer än gåshud, säger Anton Axelsson.

Se hela livesändningen från Guldfesten på Götaplatsen:

Det var närmast elektrisk stämning i luften på Götaplatsen när konferencieren Lasse Kronér äntligen började kalla upp spelarna på scenen för att motta folkets jubel.

Efter att ha åkt buss från Scandinavium upp klev de en och en ut för att motta folkets jubel och ta bilder med publiken i bakgrunden.

Efter klassiska SM-guldramsor, pyroteknik, applåder och jubel sjöng spelarna ihop med fansen innan några av dem gick ner för att räcka över klubbor och hälsa på supportrar som aldrig tycktes vilja gå hem.

– Jag vet inte vad man ska säga liksom. Att få vara med om detta hela laget och hela organisationen med det jobbet vi har lagt ner sista åren. Det är helt underbart att få stå här, säger Joel Lundqvist som var med och vann guld även 2003 och 2005.

För Anton Axelsson var det första guldet och första gången uppe på scenen.

– Det var ... fan vad jag har längtat efter det här alltså. Just den här stunden, att få stå här uppe har jag längtat fruktansvärt mycket efter, säger Axelsson.

– Shit alltså. Det var större än jag trodde till och med. Jag hade förväntat mig mycket, jag hade förväntat mig gåshud – men det här var mer än gåshud.

– Jag är helt tagen, jag är tårögd ... nej, det här var kul.

Medan Anton Axelsson var höll sig lugn så närmast studsade poängkungen Ryan Lasch omkring både på scenen och bakom scenen.

– Jag hade ingen aning om att man kunde uppleva något sånt här. Jösses! Jag kan knappt beskriva det, man måste verkligen uppleva det, säger amerikanen och fortsätter:

– Jag bor uppe i Johanneberg så jag går nerför här vid Götaplatsen flera gånger i veckan med min flickvän. Att se det fyllt med människor som har sådan passion för laget. Jag älskar det.

Hur kommer det kännas när du går ner för trapporna här framöver?

– Jag kommer stanna upp och titta på det och tänka tillbaka. Vi älskar verkligen Göteborg. När jag sa det uppe på scenen så var det inget skämt. Det här är den bästa situationen jag var del av.

Ett sånt här firande skadar väl inte chanserna att till ett nytt kontrakt?

– Det spelar stor roll för man vill vara på en plats man älskar. Men det finns andra faktorer också och man måste hålla huvudet kallt när man gör val i livet och det är svårt att hålla huvudet kallt en dag som denna.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.