Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/4

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

"Jag är pirrig i hela kroppen"

En lång tids väntan är över; hockeysäsongen är tillbaka och återigen kommer Scandinavium att lysa i rött och grönt. – Jag är pirrig i hela kroppen, säger Roger Rönnberg.

Lagkapten Joel Lundqvist och hans lagkamrater är redo att ta första steget på en resa man hoppas ska sluta på Götaplatsen. Premiärmotståndet står årets nykomlingar Mora IK för. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Man är förväntansfull, det känns verkligen inspirerande att dra igång igen. Man har ju fått känna på tävlingsmatcherna under CHL, men nu blir det speciellt att få spela i Scandinavium igen, säger Joel Lundqvist.

Hur bra koll har ni på nykomlingarna?

– Vi kommer ha mer detaljerad genomgång innan match, jag har egentligen inte studerat något lag alls. Man har så mycket fokus på sitt egna lag.

Tuff match trots favoritskap

Någon som har studerat lördagens motstånd och har koll på vad man kan förvänta sig är Frölundas huvudtränare Roger Rönnberg.

– Man kan förvänta sig två lag som kommer jobba oerhört hårt, vi möter en fräck nykomling i Mora som åker väldigt mycket skridskor och är strukturerade utan puck. Men Mora kommer få möta ett jäkligt svårt lag som har fyra kedjor där alla har offensiv kraft, säger tränaren.

Vänjer man sig vid premiärnerven?

– Börjar man vänja sig ska man nog byta jobb. Jag är pirrig i hela kroppen, jag känner mig förväntansfull och nervös. Det ska bli jättespännande att se hur vi ser ut när ligan startar, samtidigt känner jag ett väldigt stort lugn och självförtroende över det lag vi har. Vi har ett lag som är oerhört svårt att spela mot, för alla lag i ligan. Men känner man inte pirret är det dags att lägga av.

Roger Rönnberg har alla anledningar att känna sig lugn. Utöver Lias Andersson och Carl Grundström, som är i Nordamerika och jagar en NHL-plats, har han alla sina spelpjäser att tillgå. Mora IK, å andra sidan, kommer dock en spelare kort till Göteborg då den 23 år gamla backen Joakim Liljehöök är skadad.

"Det som hände ifjol är dåtid"

Senast det var match i Scandinavium var det lång från muntra miner. Man hade förlorat med 1-3 mot Brynäs IF i semifinalen och var därmed ute ur jakten på Le Mat-pokalen. I vrede och besvikelse slog Joel Lundqvist sönder sin klubba när han lämnat isen.

– De stunderna har man ju förträngt, det är en ny säsong och man blickar inte bakåt. Men det är skönt att vara tillbaka, det är ju alltid speciellt att vara här i Scandinavium… det är ju en arena man älskar att vara i.

Hur känns det att inte gå in i säsongen som regerande mästare?

– Det spelar ingen roll, vi vill vara ett topplag och vara med och fajtas. Vi har vår målsättning klar, det som hände ifjol är dåtid. Alla startar på noll och det är helt nya förutsättningar i alla lag.

För de fansen som blev lite oroliga över att Joel Lundqvist, i början av artikeln, medgav att han inte har koll på premiärmotståndet: Lugn, när kaptenen åker ut för att ta säsongens första tekning...

– Då kommer jag vara mer uppdaterad och ha bättre koll.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.