Jacob de la Rose om sorgen efter mammans bortgång

Jacob de la Rose blev igår svensk mästare med Färjestad. Efter guldet berättade stjärnan att han spelade för sin döda mamma, Christina.
– Jag vet att hon är jättestolt, säger han till C More.

ANNONS
|

Under torsdagen blev Färjestads BK svenska mästare i ishockey för första gången på elva år. Känslorna svämmade över för Karlstadlaget när slutsignalen ljöd i Luleå och guldhjälmarna togs fram.

För Jacob de la Rose blev SM-guldet extra känslosamt. I somras beslutade sig stjärnforwarden för att vända hem till Sverige, från Nordamerika, för att komma närmare familjen.

Anledningen var att hans mamma Christina hade drabbats av cancer. Senare under hösten dog hon.

Under guldfirandet berättade de la Rose han om den jobbiga perioden.

– Jag kom hem för att vinna. Men jag kom också hem för att jag skulle kunna vara nära min familj och för att de skulle kunna gå på så mycket matcher som möjligt, berättar han för C More.

ANNONS

Jacob de la Rose fortsätter:

– När jag väl kom hem så var mamma fortfarande vid liv, så hon hade gått på varenda match. Jag vet att hela min familj är stolt över mig och jag vet att hon, däruppe, också är jättestolt.

”Hon har stöttat mig”

Jacob de la Rose saknade sin mamma på läktaren i Luleå, men berättar samtidigt att hon har varit en anledning till guldet.

– Jag vet att hon hade varit här om hon hade varit vid liv. Nu har hon fått se varje match där uppe i stället och har stöttat mig på det sättet. Just det här med att aldrig ge upp, det är det hon har lärt mig. Hur jävla motigt det än är så är det bara att borra ner huvudet och köra.

LÄS MER:Fem skäl – därför är Färjestad mästare

LÄS MER:"Vi har varit uträknade så många gånger"

LÄS MER:Blytungt för Luleå: "Så nära man kan komma"

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS