Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/11

Jätterysare för Frölunda – Carlsson stor hjälte

Det skulle bli en riktig rysare mellan Biel-Bienne och Frölunda. Först efter förlängning kunde Patrik Carlsson skicka Frölunda vidare och bli stor hjälte.
– Det är klart man vill plocka fram sin bästa hockey när det gäller som mest, säger han.

Frölunda har varit illa ute flera gånger den här säsongen i Champions Hockey League. Gruppspelet såg ut att vara över innan det började efter två inledande förluster mot Mountfield och Graz99ers men Frölunda vaknade till liv och tog fyra raka segrar.

Bättring mot Färjestad i åttondelsfinalen?

Knappast …

För där var det en kollaps uppe i Karlstad där hemmalaget vann med 6–3 och Frölunda hade återigen kniven mot strupen. Då svarade Joel Lundqvist och hans lagkamrater för säsongens starkaste insats och körde över Färjestad fullständigt och vann med 8–2.

Hade Frölunda lärt sig läxan mot Biel-Bienne från Schweiz då?

Ni gissar nog redan hur det började …

Jo, schweizarna vann med 3–2 i Frölundaborg och även om Ryan Lasch och Joel Lundqvist gav Frölunda en drömstart i returen skulle det återigen bli kniven mot strupen för Roger Rönnbergs gäng.

Först tog Biel-Bienne matchen till förlängning med Stefan Ulmers reduceringsmål. Men efter att Marc-Andre Pouliot kvitterat och Peter Schneider gett hemmalaget ledningen var Frölunda utslaget.

Vad hände då?

Jo, Patrik Carlsson hittade rätt bakom Jonas Hiller och nitton sekunder senare slog Theodor Lennström till och tog matchen till förlängning.

En förlängning där Patrik Carlsson på nytt kunde kliva fram och bli stor hjälte för Frölunda när han satte dit segerpucken.

– Det är svårt att ens försöka summera en sådan här match … det är bara jäkligt skönt att vinna, säger han och fortsätter:

– Det hände så otroligt mycket i slutet där! Vi leder och får en bra start men de vänder på matchen vi hamnar i underläge men vi lyckas vända på något sätt.

Känslorna efteråt?

– Helt fantastiskt! Vi var i en så tuff situation men vi trodde på det hela tiden och gav det en chans och det är jäkligt kul att det betalade av sig.

Lite skönt att bli hjälte va?

– Det är klart man vill plocka fram sin bästa hockey när det gäller som mest. Det är fantastiskt roligt att få göra ett sådant mål men det är vinsten i sig som är det skönaste.

Du är fortfarande ödmjuk hör jag?

– Haha! Det måste man vara! Det är hårt jobb som gäller!

I semifinalen väntar nu Luleå för Frölunda i ett hett rivalmöte.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.