Jätteblunder sänkte känsloladdat Frölunda i förlängning

Försvarsslarv gånger två sänkte Frölunda borta mot Luleå. Tömmernes miss i förlängning bäddade för Cehlariks segermål och 2-2 i matchserien.

|

Med Lasse Johansson skadad och borta från spel på obestämd tid för Frölunda fick Johan Gustafsson chansen från start av Roger Rönnberg. Johansson och Gustafsson delade på målvaktsspaden under grundserien men i slutspelet var det Lasse Johansson som blev Rönnberg förstaval. När Johansson skadade sig i den tredje semifinalen trodde många att Frölunda skulle tappa och det rejält. Mot Luleå uppe i Coop Arena var Johan Gustafsson bra, riktigt bra.

Hemmalaget försökte peppra skott i början av matchen på Gustafsson som spelade för Luleå så sent som 2012-13. Men Gustafsson stod pall med viss tur inledningsvis. Lucas Wallmark prickade ribbkrysset och kort därefter small det bakom Gustafsson. Patrik Carlsson slog en vansinnespassning i egen zon, Jacob Micflikier bröt passningen och prickade in 1-0 från långt håll bakom en skymd Johan Gustafsson.

I den första periodpausen var Rönnbergs hårtork framme för hans spelare kom ut som ett helt nytt lag. Patrik Carlsson spelade 1-1 med sig själv efter "assisten" till Micflikiers ledningsmål. Carlsson slängde in pucken framför mål och prickade baken på Artturi Lehkonen. Finnen styrde in sitt sjätte mål i slutspelet – utan att riktigt veta om det och kvittera. Frölunda pressade på i den andra perioden och Joel Lassinantti gav Gustafsson en kamp i målvaktsduellen.

Efter en hetare sekvens där Joel Lundqvist blev av med hjälmen i ett gruff åkte lagkaptenen runt och tacklade allt och alla på isen. Trots det var det Luleå som fick mest liv i slutet av matchen. Emil Sylvegård fick ett jätteläge och de flesta i Coop Arena hade börjat jubla. Då flaxade Johan Gustafsson till med sitt benskydd och stod för matchens räddning. En räddning som visar att Lasse Johansson kanske inte blir så saknad som så många tidigare trott.

Inget av lagen lyckades sätta dit pucken i den tredje perioden – trots mängder med chanser för båda lagen. Istället väntade förlängning i Coop Arena.

I förlängningen var det dags igen för Frölunda att slarva. Den här gången var det Henrik Tömmernes som serverade Peter Cehlarik som var iskall och satte 2-1 och kvitterade matchserien till 2-2.