1/3

Ivan Provorov vägrade delta i Philadelphia Flyers pride-tema

Ryske NHL-stjärnan Ivan Provorov vägrade värma upp i Philadelphia Flyers pride-tröjor.
Trots detta fick han spela matchen som hade temat ”pride night”.
– Är det något som jag respekterar med ”Provy” så är det att han alltid är sann mot sig själv, säger Flyers tränare John Tortorella.

Natten till onsdagen tog Philadelphia Flyers emot Anaheim Ducks och för kvällen hade hemmaklubben temat ”pride night” för att visa sitt stöd för inkludering och HBTQ+-personer.

Planen var då att alla i Flyers skulle värma upp inför matchen i pride-tröjor. Men så blev det inte, en stod över.

En av klubbens stora stjärnor, den ryska backen, Ivan Provorov bojkottade nämligen temat. Vilket fick många att reagera.

Efter matchen kom rapporter om att ryssen vägrat ta på sig pride-tröjan, vilket först klubbens tränare John Tortorella bekräftade.

– Han är sann mot sig själv och sin religion. Det här har att göra med vad han tror på och hans religion och är det något som jag respekterar med ”Provy” så är det att han alltid är sann mot sig själv, sa han under presskonferensen.

Provorov fick spela – trots sin vägran

Provorov spelade matchen mot Anaheim Ducks, trots att han inte tog på sig pride-tröjan vid uppvärmningen. På frågan ifall det fanns några tankar att sätta ryssen på läktaren under matchen svarade Tortorella:

– Nej och jag kommer inte svara på många fler frågor.

Även Provorov, som berättar att han är rysk-ortodox kristen, kommenterade sitt beslut.

– Jag respekterar alla. Jag respekterar allas val. Mitt val är att vara ärlig mot mig själv och min religion. Det är allt jag kommer säga om det, säger 26-åringen.

Philadelphia Flyers skickade i anslutning till matchen ut ett pressmeddelande med anledning av Ivan Provorovs beslut.

”Philadelphia Flyers organisation är engagerade kring inkludering och är stolta över att stötta HBTQ+-gemenskapen. Många av våra spelare är aktiva i deras stöd till olika lokala organisationer och vi är stolta över att arrangera vår årliga ”pride night” i år. Philadelphia Flyers kommer fortsätta att vara starka förespråkare för inkludering och HBTQ+”, skriver man i ett uttalande.

LÄS OCKSÅ: Hockeyprofilen Gino Odjick död – blev 52 år gammal

LÄS OCKSÅ: Nylander övertidshjälte för Toronto

LÄS OCKSÅ: Robin Lehner ansöker om konkurs – köpte ormar för miljontals kronor

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.